A rossz kapcsolat apró jelei

A rossz kapcsolat apró jelei

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A rossz kapcsolat apró jelei

A nők bonyolultak, túlkomplikálnak mindent, ködös megérzésikre hallgatnak – mondják a férfiak. Azért, hogy ne vegyük észre az apró jeleket, melyek romlásba viszik a kapcsolatunkat… mert a férfiaknak ez így kényelmes. Ha pedig kapcsolatunk az utolsókat rúgja, ránk, nőkre kenik a felelősséget, mondván, a mi dolgunk egy kapcsolat, a család összetartása. Azért, hogy ne járjunk így, összeszedtem pár apró jelet, amire érdemes figyelni, de valódi megoldással sajnos nem tudok szolgálni, mivel én is nő vagyok.

Virágok és madarak

Tavasszal megszaporodnak a virágok, lejjebb megy az áruk is, de te uradtól csak akkor kapsz virágot, amikor letörik egy szál abból a csokorból, amit a temetőbe visz a nagyi sírjára.
Ha idegesíteni kezd a tavaszi madárdal, az csak addig a pontig normális, míg agyad pácrecepteket nem kezd el gyártani az aranytorkú „nyitnikék” madárnak, ami épp a ház előtti fán hívja párját és a tavaszt…

Érintés és extázis

Érzelmi életed elhanyagoltságának bizonyítéka, ha az érintés csodájának érdekében lopott Túró Rudival a zsebedben átsétálsz a lopásjelző készüléken a boltban, csupán azért, hogy a biztonsági őr megmotozhasson.
Csak akkor hallod extázissal átélve kiabálni a nevedet uradtól, amikor párnát szorítasz éjjel félálomban a fejére, hogy ne horkoljon. Te pedig csak attól esel extázisba, ha a párát a sörösüvegről a kézzel horgolt konyhafüggöny aljával törli le.

Nőiesség és féltékenység

Amennyiben női mivoltodra csak abból következtetsz, hogy melledet teljes koncentrációval és átéléssel csak a mammográfián érinti idegen kéz, akkor elkönyvelheted, hogy kiestél férjednél a pikszisből.
Van az a pont, mikor már nem vagy féltékeny férjednek arra a tekintetére, melyet a bögyös szomszédasszonyra vet, mert tudod, hogy ha még két pontot esne a szomszéd IQ-ja, akkor neve szerepelne a Kis Növényhatározóban. Ez az éleslátás azt jelenti, hogy nem vagy urad irányában elég elkötelezett.

Sport és tánc

A férfi számára a testmozgás az energiaminimum elve szerint működik, azaz: a legkisebb energiabefektetésre törekszik. Ezért vagánykodik inkább motoron, ami számodra potenciális vészjelzés lehet, alkalomadtán. Ne akarj úgy járni, mint az a nő, akit elvittek motorozni, majd utána így szabadkozott a férfi az ismerősének: Lepsénynél még megvolt…
A tánc jó dolog, talán még rá is lehet venni a férfinépet, hogy művelje. Akkor kezdj gyanakodni, ha ő maga dobja fel a lehetőséget. Jogosan esel pánikba, ha szekrényének rejtett zugaiban női salsacipőt találsz, negyvenhármas méretben…

Hímsovinizmus és nősovinizmus

A férfiak szeretik poénba burkolni a hímsoviniszta megnyilvánulást, ám, mint tudjuk, minden a viccel kezdődik. Tegyük hát „viccesen” a sodrófát az ajtó mögé, és mosolyogva simítsuk végig meg minden alkalommal, mikor elhaladunk mellette.
Ezen felül hitessük el urunkkal, hogy öreg már bizonyos dolgokhoz, így a kötés-horgolás nevű nehéz logikai játék megtanulásához is, így rávesszük, hogy tipikus női cselekvést végezzen. Ez lehetővé teszi, hogy a tesztoszteron-orientált személyiségén sebet ejtsünk.

A nőt nem megérteni, hanem szeretni kell

Megfigyelhető, hogy a nemek harcában többnyire a nők húzzák a rövidebbet. Ez azért van, mert olyan igényeik vannak, mint hűségen alapuló párkapcsolat, simogatás iránti végtelen vágy, családorientáltság. A nők nagy hibája, hogy inkább rivalizálnak egymással ahelyett, hogy összetartanának. 
A nők általában szeretik az egyszerű dolgokat… ezért szeretik a férfiakat is. A férfiak pedig akárhogy ágálnak a női lélek bonyolultsága ellen, szükségük van rá. Ezeknek az ágálóknak ajánlom ezt a mondást: a nőt nem megérteni, hanem szeretni kell.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!