Egy finom, ropogós pizzától mindenkinek összefut a nyál a szájában, de az az igazi, ha nem rendeled, hanem magadnak készíted, mert így tényleg rögtön a sütőből, frissen és forrón fogyaszthatod. A pizzára szinte bármi kerülhet, mi most ötletadónak hoztunk néhány feltétreceptet, és a cikk végén az alaptészta receptjét is megtalálod.
Pizza tészta
1 kg liszt,5 dl langyos víz,2 evőkanál só,2 evőkanál cukor, 1 csomag szárított élesztő, 1-2 evőkanál oregánó (vagy más zöldfűszer, ízlés szerint)
Kukoricás, cukkinis, csirkés pizza
Könnyű csirkemelles feltét, amihez nagyszerűen illik a kukorica, a dinsztelt póréhagyma és a cukkini édeskés íze. A mozzarellát nemcsak a tetejére szórhatjuk, hanem az elején is a tésztára tehetjük.
Tekintsd meg a teljes receptet itt!
Diavola pizza
Egy igazi tüzes pizza, amihez alig szükséges néhány hozzávaló. Szerezz be egy jó minőségű csípős szalámit és pepperoni paprikát. Rendkívül közkedvelt pizza variáció az intenzív ízek kedvelői körében.
Tekintsd meg a teljes receptet itt!
Halász pizza
A halak és tenger gyümölcsei kedvelőinek a halász pizza kitűnő választás. A paradicsomos szószra sült tengeri finomságoknak kellemes fűszert ad a rozmaring és a parmezán sajt, a citromlé pedig kellemesen visszafogja az erős hal ízt.
Tekintsd meg a teljes receptet itt!
Neptun pizza
Igazi tengerparti hangulatunk támadhat a neptun pizzától, hiszen a kagyló-rák-tintahal trió és a krémes parmezán sajt a mediterrán ízvilágot hívja elő. A tengeri hozzávalók nemcsak konzervként, hanem fagyasztva majd megfőzve is a pizzára kerülhetnek.
Tekintsd meg a teljes receptet itt!
Kecskesajtos pizza
A vegetáriánus pizzák egyik legfinomabb változata a kecskesajtos. Mindössze paradicsom és póréhagyma egészíti ki a kecskesajt krémes ízét. Fűszerként bazsalikomot és borsot használjunk.
Tekintsd meg a teljes receptet itt!
Sonkás-krumplis pizza
Egy igazán laktató és ínycsiklandóan finom pizza. Sonkának bármilyen fajtát felhasználhatunk, az elegáns pármai sonkától és specktől egészen az egyszerűbb préselt sonkákig. A főtt burgonyától nemcsak laktatóbb lesz a pizzánk, de kalóriadúsabb is, ezért figyeljünk a mennyiségekre!
Tekintsd meg a teljes receptet itt!