Ezek a rejtett depresszió jelei: lehet, hogy te is küzdesz vele?

Ezek a rejtett depresszió jelei: lehet, hogy te is küzdesz vele?

Címlap / Életmód / Ezek a rejtett depresszió jelei: lehet, hogy te is küzdesz vele? / 2. oldal

Úgy gondolod, neked kell felelősséget vállalni mindenért, és ezért folyamatosan aggódsz azon, hogy valaki elronthat valamit. Mindenért magadat hibáztatod, még ha egyébként nincs is semmi hatásod arra, ami történik. A negatív érzéseket egyáltalán nem tudod megélni. Ritkán mutatod ki mások felé, ha valami bánt, helyette inkább csak mosolyogsz, és úgy teszel, mintha meg sem hallottad volna. Sosem sírsz mások előtt, és inkább elrejted magad előtt is, ha valami boldogtalanná tesz.

Nagyon rosszul érint, ha valamire nincs ráhatásod, ezért automatikusan kerülöd az olyan szituációkat, ahol elveszítheted az irányítást.

Emiatt viszont állandóan apróságokon aggódsz, mert félsz, hogy minden rosszul sülhet el, és nem tudod majd kezelni a helyzetet. Gondolatban folyton igyekszel felkészíteni magad minden egyes eshetőségre, akármennyire is kicsi rájuk az esély. A párkapcsolataidban érzelmileg akadályokba ütközöl, mert nem mersz kialakítani intimitást mások irányába. Ritkán beszélsz arról, amit érzel, emiatt a partnered gyakran tarthat téged távolságtartónak. Ezzel szemben viszont munkahelyi fronton rendkívül kiemelkedő vagy, mert ott a tudásodat kell alkalmaznod, és nem az érzéseidre hagyatkozol.

nrd/unsplash.com

Egy gyors teszt segíthet

Elbizonytalanodtál, hogy vajon te is rejtett depresszióval küzdesz-e? Akkor olvasd végig a kérdéseket, és válaszolj kizárólag nemmel vagy igennel! Írd fel, melyiket hányszor mondtad!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást