Ezek a rejtett depresszió jelei: lehet, hogy te is küzdesz vele?

Ezek a rejtett depresszió jelei: lehet, hogy te is küzdesz vele?

Címlap / Életmód / Ezek a rejtett depresszió jelei: lehet, hogy te is küzdesz vele?

A depresszióval kapcsolatban mai napig tévhitek élnek. Sokan úgy gondolják, aki ezzel a mentális problémával küzd, mindig szomorú és elzárkózik a világ elől, pedig valójában rengeteg más módon is megmutatkozhat. Sok depressziós ember nagyon jól elrejti mások a betegségét, sőt, vannak, akik még saját maguknak sem vallják be. Ez a rejtett depresszió.

A környezeted sem sejti, hogy baj van. Te sem igazán tudod megmondani, mi a gond, csak érzed, hogy valami nem stimmel veled. Éjszaka, amikor egyedül vagy, a sötétben és a csendben, fokozatosan érzed, ahogy eluralkodik rajtad az elveszettség és a szomorúság. Ha ezzel küzdesz, a depresszió leírásában nem feltétlenül ismersz magadra.

Hiszen nem is vagy biztos abban, hogy ez a problémád: nem zárkózol el másoktól, nem tűnsz melankolikusnak, és nem sírsz sokat.

Sőt, valójában egyáltalán nem szokásod, az érzelmi fájdalmakat pedig általában elnyomod magadban. A gond, hogy ez a fajta depresszió ugyanolyan romboló hatással van rád, mint bármelyik másik, csak sokkal nehezebb felismerni és tenni ellene.

Honnan tudhatod, hogy ez a baj?

De jelek vannak, és ha rájössz, hogy ezek a rejtett depresszióra utalnak, könnyebb lesz megoldást találnod. Az egyik, hogy állandóan a tökéletességre törekszel, és mindennél jobban figyelsz arra, hogy ne kövess el hibát. Ugyanakkor a belső hangod folyamatosan azt súgja neked, hogy ha elrontod, hatalmas szégyent hozol magadra, kételyeket ébreszt benned, és imposztornak érzed magad tőle.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»