A pszichológusok elárulták a boldog kapcsolat titkát: 7 apróság kell hozzá

A pszichológusok elárulták a boldog kapcsolat titkát: 7 apróság kell hozzá

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A pszichológusok elárulták a boldog kapcsolat titkát: 7 apróság kell hozzá

Mi lehet a jól működő, hosszan tartó, boldog párkapcsolat titka? Erre már nagyon sokan keresték a választ, többek között a pszichológusok is. A szakemberek számtalan párt megvizsgáltak és kikérdeztek, mire sikerült megállapítaniuk, mik azok az apróságok, amelyek arról árulkodnak, hogy tökéletes páros vagytok. Íme!

Egymás nélkül már el sem tudtok aludni

A kapcsolat első szakaszában természetes dolog, hogy a párok nem alváson törik a fejüket, ilyenkor sokkal fontosabb a szexuális együttlét.

Később azonban, amikor már nem mindennapi program az összebújás, a harmóniában együtt élő párokat akkor is boldogság tölti el, ha csak egymás karjában alhatnak el.

Nem számít, ki mikor kel fel reggel, az egészséges és boldog párkapcsolat egyik ismertetőjele, hogy a felek szinte már nem is tudnak egymás nélkül elaludni.

Közös az érdeklődési körötök

A kapcsolat legelején még nem igazán látunk a rózsaszín ködtől, de miután ez elmúlik, előfordulhat, hogy rájövünk, gyakorlatilag semmi közös nincs bennünk és partnerünkben. Ez sajnos nem túl jó előjel, később ebből komoly problémák lehetnek.

A jó kapcsolat egyik ismérve a hasonló érdeklődési kör és az olyan programok szervezése, amelyekben mindkét fél örömét leli. Ha vannak is eltérő hobbijaitok, szenvedélyeitek, fontos, hogy elfogadjátok ezeket.

Bízol a másikban és képes vagy megbocsátani

A bizalom az erős kapcsolat alapja. Természetes, hogy akadnak vitáitok, de nagyon fontos, hogy soha ne támadjátok egymást és ne legyen bennetek semmiféle rossz szándék.

Sokan félnek megbízni a másikban, ha azonban párkapcsolatban élsz, akkor muszáj ezt tenned. Bízz abban, hogy a másik fél sem akar Téged soha szándékosan megbántani és ha kell, tudj neki megbocsátani.

Lásd meg a jót, ne mindig a rosszat keresd

Az emberek egyik alapvető tulajdonsága, hogy szeretnek mások felett ítélkezni. Gyakran minden apró kis hibát észreveszünk a másikban, ahelyett, hogy inkább a jó tulajdonságaira koncentrálnánk.

Párkapcsolatban azonban ezt muszáj elkerülni. Ha azt érzékeled magadon, hogy a partnered hibáin rágódsz, akkor rossz úton jársz. Koncentrálj inkább arra, milyen jó vele, hányszor megnevettet és hogy milyen jó ember.

Gyakran ölelkeztek

Az érintésnek számtalan pozitív hatása van, ráadásul minden egyes ilyen helyzetet képes vagy megőrizni az emlékeidben.

Gondolj csak arra, ha távol van tőled a párod, mi jut először eszedbe, ha rágondolsz? Ugye, hogy az ölelése és az érintése? Ha egy hosszabb távollét után megölelitek egymást és azt érzed, legszívesebben, soha nem engednéd el, akkor a kapcsolatotok erős lábakon áll.

Legyen szó egy hosszabb munkanapról, a boldog kapcsolatban élő párok alig várják, hogy újra megölelhessék a másikat.

Lefekvés békében és szeretetben

Legyen szó egész napos civakodásról, vitatkozásról, a boldog kapcsolatban élő párok ekkor sem felejtik el egymásnak elalvás előtt azt mondani, hogy „jó éjt” vagy „szeretlek”.

Ezeknek a szavaknak a kimondása, ha őszintén gondoljátok, megerősíti a kapcsolatotokat és minden rosszat elfeledtet veletek.

Ez bizonyítja, hogy továbbra is együtt akartok maradni és készek vagytok közösen megoldani a problémákat.

Szívesen mutatkoztok együtt

Ha azt érzed, annyira szereted kedvesedet, hogy országnak-világnak büszkén mutatod meg őt és szívesen jelentek meg együtt, akkor valóban erős a kapcsolatotok.

Fontos, hogy a nyilvánosság előtt is együtt mutatkozzatok, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy a kapcsolatotok kirakat legyen és minden egyes boldog pillanatotokat mutassátok meg másoknak.

Csupán finom érintésekkel és bizalmas egymásra nézéssel adjátok a világ tudtára, erős kötelék van köztetek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást