5 pszichológiai trükk, ami egyből felgyorsítja a fogyókúrádat

5 pszichológiai trükk, ami egyből felgyorsítja a fogyókúrádat

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 5 pszichológiai trükk, ami egyből felgyorsítja a fogyókúrádat

A kék szín ereje

Elsőre talán furcsának hangzik, de ha megpróbálod körülvenni magad minél több kék színű holmival, csökkentheted az étvágyadat! Egy felmérés szerint ugyanis azok, akik ilyen árnyalatú szobában ettek, 33%-kal kevesebbet fogyasztottak; tehát jó ötlet lehet lecserélni a tányérjaidat és evőeszközeidet (vagy akár az asztalterítőt) kékre.

Ezen kívül próbáld meg kerülni a narancssárga, piros vagy citrom árnyalatokat, ezek ugyanis épp ellenkező hatást érnek el!

Tükörrel szemben

Szintén hatásos trükk a fogyásnál az, ha egy tükörrel szemben eszel. Egy felmérés nemrég bebizonyította, hogy harmadára csökkenti az étvágyadat ez a megoldás; mivel úgy tartják, hogy ha szemtől-szemben látod magadat, sokkal objektívebben hozol meg döntéseket – így könnyebben irányítod az étvágyadat is.

Ugyanezt a módszert bevetheted akkor is, ha nem tudtál ellenállni a gyorskajának – ha a tükörrel szemben ebédelsz meg, kevesebbet eszel belőle!

Fények fel, zene le

A legtöbb étterem a kellemes, hangulatos atmoszférával „veszi rá” a vendégeket arra, hogy minél többet egyenek.

Ebben pedig jelentős szerepet tölt be a lágy háttérzene (amitől gyorsabban rágsz) és a félhomályos világítás (amitől kényelmesebben érzed magad).

Épp ezért, ha otthon vacsorázol, próbálj meg másfajta környezetet teremteni magad körül: kapcsold fel a világítást, és mellőzd a zenét.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást