Pólónyomtatási technikák – ez a különbség az egyes logóztatási módszerek között – 2. rész

Pólónyomtatási technikák – ez a különbség az egyes logóztatási módszerek között – 2. rész

Címlap / Otthon / Hobbi / Pólónyomtatási technikák – ez a különbség az egyes logóztatási módszerek között – 2. rész

Videoflex

A videoflex modern és népszerű hőátviteli technika, ami a textíliákra történő logózásra és mintázásra alkalmazható. A módszer hőre lágyuló PVC fóliákat használ, amelyeket hőpréssel egyesítenek a textilek felületével. Részletes és színes minták alkalmazását teszi lehetővé, valamint rendkívül tartós és mosható eredményeket hoz létre. Rugalmassága révén kiválóan alkalmazható sportruházatnál vagy olyan textíliáknál, amelyek gyakran vannak kitéve mozgásnak és nyújtásnak.

Polyflex

A polyflex szintén hőátviteli eljárás, amit gyakran alkalmaznak pólónyomtatásnál. A technika során vinyl alapú anyagokat használnak, amelyek hőpréssel kerülnek a textíliák felületére. Az anyag rendkívül könnyű, vékony rétegű és jól alkalmazható szövetekre, például pólókra vagy pulóverekre. Kiváló kopásállósága és a gyors és hatékony kivitelezése miatt ideális választás lehet sport- és munkaruházat esetében.

Transzfernyomás

A transzfernyomás ún. kétlépcsős pólónyomtatási technika, ahol a mintát először egy transzferpapírra nyomtatják, majd ezt a mintát hőpréssel alkalmazzák az anyagra. Ezt követően, speciális felszerelések segítségével a szükséges grafika részletgazdagon és precízen kerül átvitelre a transzferpapírra. Az eljárás hideg vagy meleg lehúzással is alkalmazható: a hideg lehúzásnál várni kell, amíg a préselt matrica teljesen kihűl az anyagon, mielőtt eltávolítjuk, míg a meleg lehúzás lehetővé teszi az azonnali eltávolítást még meleg állapotban.

Melyik a legjobb technika?

Talán kissé kitérő válasznak tűnik, mégis azt lehet mondani, hogy attól függ. Mindegyik eljárásnak megvannak a maga előnyei. Amennyiben például tartós és mosható, színes példányokat szeretnénk kapni, a videoflex módszere a célravezető. Könnyű és vékony rétegű, kopásállósággal rendelkező ruhadarabok esetén viszont inkább a polyflex lesz a hatékony. Kisebb vagy közepes mennyiségű rendelésnél, ha rugalmas és jól alakítható darabokat szeretnénk kapni, a transzfernyomás leginkább a jó választás.

A logóztatási módszerek kiválasztásában érdemes szakértők segítségét kérni, például a MunkaruhaDivat webáruház szakembereit, akik készséggel segítenek a legmegfelelőbb eljárás megállapításában – az egyedi igényeknek megfelelően.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!