Pofonegyszerű tippek, amikkel lehűtheted a túlhevült mobilodat: megmentheted vele a készülékedet

Pofonegyszerű tippek, amikkel lehűtheted a túlhevült mobilodat: megmentheted vele a készülékedet

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Pofonegyszerű tippek, amikkel lehűtheted a túlhevült mobilodat: megmentheted vele a készülékedet

Veled is előfordult már, hogy szinte égette a mobil a zsebedet? A túlmelegedés nem csak kellemetlen a te kezednek, de a mobilod életének is beteheti a kaput. Főleg nyáron, amikor egyébként is meleg van, érdemes odafigyelni rá, hogy használat közben ne főjön meg a mobilod. Ha tudod, mi okozhatja ezt, akkor azt is tudni fogod, mit tehetsz a túlmelegedés ellen.

Zárd be az alkalmazásokat!

A túlmelegedés annak a jele is lehet, hogy a telefonod túl nagy megterhelésnek van kitéve. Damien Masona 4choice műszaki írója szerint sok app egyszerre történő futtatása, „a processzort és a RAM-ot túldolgoztatja, ami elkerülhetetlenül felfűti az akkumulátort is. Nem teszel jót vele, ha egyik alkalmazásból a másikba ugrálsz, mert az eredeti program valószínűleg még mindig a háttérben fut. ehelyett megfelelően be kell zárni az appokat.

Míg egyes alkalmazások több teljesítményt követelnek, mint mások, a telefon lehűtésének egyik legjobb módja az egyes futó alkalmazások bezárása.

Vedd ki a tokból

Ha arról van szó, hogy meg kell védeni a töréstől és karcolástól, a telefontok nagyszerű találmány. Sokszor azonban éppen ezek okozhatják a telefon életének megrövidülését. Különösen a „life proof” típusú, azaz komolyabb védelmet jelentő tokokban melegedhet túl a telefon, mivel ezekben a vastag gumi borítás olyan extra szigetelést jelent, ami blokkolhatja a szellőző nyílásokat, így megakadályozza, hogy a telefon lehűtse magát. Ha egyszerre sok alkalmazást használsz, vagy közvetlen napfénynek teszed ki a telefonodat, esetleg extrém melegben használod – egyik sem ajánlott, egyébként – akkor erre az időre érdemes lehet eltávolítani róla a tokot.

Válts repülő üzemmódra

Értelemszerűen ha kikapcsolod a telefonodat, azzal elősegítheted a lehűlését, de már az is nagy könnyebbséget jelent a készüléknek, ha repülő üzemmódra állítod. Mivel a repülőgépeken a mobil adatforgalom, ez az üzemmód lekapcsolja a telefont a mobilhálózatról, a Bluetooth-tól és a Wi-Fi hálózatoktól, megakadályozva az „összes átvitel alapú jelet”, mondja Damien Mason.

Ezeknek a funkcióknak a letiltása segít csökkenteni a telefon processzorának és a RAM memóriájának terhelését, így az akkumulátornak is jóval kevesebb munkát kell végeznie.

Ez a trükk így segíthet a telefon lehűtésében, de például abban is, hogy tovább tud töltés nélkül használni a mobilodat.

Tartsd távol más elektromos berendezésektől

Észrevetted már, hogy a telefonod gyorsabban felmelegszik, ha a laptopodra, vagy akár csak a számítógép közelébe helyezed?  Nick Galov technológiai szakértő szerint, „néha, ha több telefont vagy tabletet tartasz egymás mellett, az eszközök könnyen túlmelegedhetnek. Mivel minden eszköz sok dolgot futtat a háttérben, és energiát használ, a telefont nem érdemes közvetlenül egy azonos funkciójú eszköz mellett elhelyezni.” Ha pedig a telefon túlhevült, érdemes minél előbb távolabb helyezni a szintén hőt kibocsájtó kütyüktől.

Vedd le a töltőről!

Videótelefonálsz, filmet nézel, vagy játszol a telefonodon, miközben a töltőn van? Nem csoda, ha túl fog melegedni. Nick Wolny technológiai szakértő szerint „a telefon használata és egyidejű töltése az úgynevezett„ áthaladó töltéssel” drasztikusan felmelegítheti a telefonodat.

A legegyszerűbb megoldás erre a problémára, ha egyszerűen hagyod pihenni a telefonodat, amíg a töltőn van, vagy ha mégis használnod kell, akkor erre az időre leveszed a töltőről.

Képek forrása: boggy22/Depositphotos.comYuliyaKirayonakBO/Depositphotos.com

VIDEO Ezzel a szájfestéssel nagyíthatod az ajkaidat optikailag

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!