Párkapcsolati tippek egyenesen párkapcsolati tanácsadóktól

Párkapcsolati tippek egyenesen párkapcsolati tanácsadóktól

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Párkapcsolati tippek egyenesen párkapcsolati tanácsadóktól

Ki értene jobban ahhoz, hogyan kell fenntartani egy egészséges, boldog párkapcsolatot, mint aki ennek kutatására áldozta az egész karrierjét? Az alábbi tanácsokkal nagyon sok pénzt spórolhatsz magadnak, hiszen nem kell értük párkapcsolati tanácsadóhoz fordulnod – ezeket az alapszabályokat érdemes mindenkinek betartania, legalább is a szakemberek szerint.

Mindig a legjobból indulj ki!

Egy párkapcsolatot nem lehet negatívan élni, ha mindig abból indulsz ki, hogy a párod nem akar neked jót, vagy éppen olyan dolgot csinál, aminek te nem örülnél, azzal akkor is mérgezed a kapcsolatot, ha egyébként nem lenne vele semmi gond. A párod, hacsak nem vert át már nagyon sokszor, megérdemli, hogy megadd neki az abszolút bizalmat – minden élethelyzetben. Ha eljátssza ezt a bizalmat, az már más téma, de soha ne a rosszból indulj ki magadtól.

Vedd észre, ha a saját érzéseidet vetíted ki!

Az emberi lélek bonyolult dolog, és nem biztos, hogy mindig annyira egyszerű rájönni, hogy pontosan mi is történik benne éppen. A pszichológusok kivetítésnek nevezik azt, amikor a saját gondolataidat, hangulatodat, érzéseidet húzod rá egy ettől teljesen független szituációra.

Ha például rosszul érzed magad a munkahelyeden, akkor azt ne a párkapcsolatodban vezesd le – próbáld meg elvonatkoztatni a két területet egymástól, különben könnyen lehet, hogy ha a munkahelyeden például semmibe vesznek, a párodat is ezzel kezded gyanúsítani. Ismerd fel az ilyen szituációkat, és tegyél ellenük!

ArturVerkovetsky/depositphotos.com

Felejtsd el azt a szót, hogy „kéne”!

Egy párkapcsolatban nincs olyan, hogy valamit meg kéne tenni – ha folyton így hasonlítgatod a párodat valaki máshoz, vagy a saját elvárásaidhoz, az hosszú távon megkeseríti a kapcsolatot. Ha valamit szeretnél tőle, mondd ki feketén-fehéren: „azt akarom, hogy figyelmesebb legyél velem”, ne úgy fogalmazz, hogy „figyelmesebbnek kéne lenned velem, hiszen a barátom vagy”.

Lehet, hogy te nem érzed a különbséget, de tanácsadók szerint ez a szóhasználat nem vezet túl sok jóra.

Figyelsz rá eléggé?

A párkapcsolat elején természetes, hogy iszod a másik minden szavát, de egy idő után könnyen lehet, hogy a beszélgetések egy én beszélek – te beszélsz adok-kapokká változnak, ahol az egyik soha nem figyel arra igazán, hogy mit mond a másik. Nem csak hallgatni kell akkor, ha a párod beszél, és várni, hogy mikor mesélhetsz már te is, hanem tényleg odafigyelni, ez ugyanis nagyon fontos az intimitás fenntartásában.

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!