Egy párkapcsolatban egyetlen célkitűzés van – Vajon ti képesek vagytok rá?

Egy párkapcsolatban egyetlen célkitűzés van – Vajon ti képesek vagytok rá?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Egy párkapcsolatban egyetlen célkitűzés van – Vajon ti képesek vagytok rá?

Ahhoz, hogy egy párkapcsolat hosszú távon is működőképes legyen, a feleknek együttes erővel kell dolgozniuk a fejlődésért. Azonban van egy nagyon fontos részlet, amiről sokan megfeledkeznek; pedig valójában ez az egyetlen kapcsolati célkitűzés, amit tényleg el kell érnetek!

Mindenki azt mondja, hogy legyél önmagad – csak mutasd meg a környezetednek, ki vagy, és mindig minden helyzetben hű tudsz maradni önmagadhoz, így élhetsz hiteles és teljes életet. A képlet egyszerűen tűnik, de csak elméletben, ugyanis amint megpróbálod gyakorlatban alkalmazni a tanácsot, rájössz, hogy ez ennél sokkal komplexebb.

Ahhoz, hogy képes legyél másoknak megmutatni az igazi személyiséged, első körben neked kell kiderítened, egyáltalán ki vagy, mik a vágyaid, és hova szeretnél eljutni végül. Ez már önmagában sem egyszerű, de ha párkapcsolatban élsz, még nehezebbé válik a helyzeted. Ugyanis amikor az életedet összekötöd valaki máséval, szinte észrevétlenül, de te magad is elkezdesz átalakulni, sok esetben nem jó irányba.

Egy párkapcsolatban egyetlen célkitűzés van - Vajon ti képesek vagytok rá?Az emberek többsége elköveti azt a hibát, hogy a párja miatt lemond olyan dolgokról, amiket imád, vagy elhagy az életéből olyan személyeket, akik egykor fontosak voltak neki. Több dolog hatására is sor kerülhet erre. Lehet, hogy olyannyira a kapcsolatod veszi át a prioritást az életedben, hogy saját döntésből hanyagolsz minden mást, és még magadnak sem mered beismerni.

Akár az is előfordulhat, hogy a pasidat zavarja az, ha nem töltöd vele a szabadidődet, te pedig a kedvéért inkább lemondasz a hobbidról. Sajnos a személyiségünk ilyen fokú átalakulása fokozatosan és feltűnésmentesen következik be, míg egy nap azon nem kapod magad, hogy fogalmad sincs, mire vágysz az élettől.

Önmagadról se feledkezz meg

Pedig sosem lenne szabad elfelejtened: lehet, hogy valaki életének része vagy, de attól még neked is megvan a saját identitásod. Hiába talál rád a szerelem, nem szabad feladni azokat a dolgokat, amik boldogsággal töltenek el; a karriered, a hobbid, a barátaid. Az élet során ugyanis mindenkinek fejlődnie kell, hogy mindig egy kicsit jobbak lehessünk. Ezt pedig senki sem tudja megcsinálni helyetted. A párod sem. Bizonyos dolgokat egyedül kell megtenned azért, hogy rátalálj önmagadra, és változhass pozitív irányba. Nem önzőség, ha van olyan hétvége, amikor egyedül szeretnél kiülni például a parkba olvasni, vagy elutazni valamerre. Mindig hagynod kell magadnak időt a saját elfoglaltságaidra, a pároddal pedig támogatnotok kell egymást az előre lépésben.

Egy párkapcsolatban egyetlen célkitűzés van - Vajon ti képesek vagytok rá? A párkapcsolat ugyanis nem egy olyan dolog, amit mindig irányítanod kell. Ez sokkal inkább szól arról, hogy büszkék vagytok egymásra a szerelmeddel, úgy, hogy közben önmagatok tudtok maradni – együtt. Ez az igazi párkapcsolati célkitűzés, amihez el kell jutnotok a boldogság érdekében. Ha erre képesek vagytok, nincs akadály, amit ne tudnátok legyőzni közösen!

Képek forrása: pexels.com

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!