8 paradicsomos recept a nagyvilágból

8 paradicsomos recept a nagyvilágból

Címlap / Életmód / Receptek / 8 paradicsomos recept a nagyvilágból

Imádod a paradicsomot és szeretsz kísérletezni a konyhában? Néhány egyszerű fogással fergeteges ízélményt szerezhetsz magadnak és a családodnak. Íme, a nyolc legínycsiklandóbb recept!

Romesco szósz

A szárítás fantasztikusan kihozza a paradicsom zamatát, ez a spanyol mártás aromájának kulcsa.

Süss meg néhány szem paradicsomot egy egész fej fokhagymával, majd adj hozzá mandulát, olívaolajat és egy pici balzsamecetet.

Kész is a katalán ínyencség, amely csirkehús és hal mellé is kiváló!

Grillezett paradicsom

Vágd félbe a piros terméseket, kend be a szélüket olívaolajjal, és a vágással lefelé grillezd őket addig, amíg meg nem puhulnak.

A hő hatására fokozódik a paradicsomíz, ráadásul a szervezeted könnyebben tudja majd hasznosítani a benne lévő erős antioxidánst, a likopint.

Paradicsomos tortácskák

Könnyű előételnek vagy nasinak szuper!

Egy kis sós süteményekhez használt alaptésztára kenj olívaolajat, szórd meg parmezánnal, majd tegyél rá annyi koktélparadicsomot, amennyit csak tudsz! 20 percig süsd 200°C-on.

Zöldsalátával pazar íz- és látványvilágot nyújt.

Etióp paradicsomos lencsepörkölt

A hagyományos etióp étel csiliből, fokhagymából, görögszénából, paradicsomból, répából és lencséből áll. Tele van A-, illetve C-vitaminnal, és fehérjében, rostban, valamint vasban is gazdag.

Mindössze háromnegyed óra alatt elkészül ez a fűszeres pörköltre hasonlító fogás, amely kevés zsírt és kalóriát tartalmaz.

Gazpacho

Válaszd ki a legérettebb paradicsomokat a világ legfinomabb leveséhez! 3:1 arányban vegyítsd a zamatos piros terméseket az egyéb összetevőkkel, úgymint pritaminpaprikával, hagymával és uborkával.

Ha az édes ízekért rajongasz, bátran kockázz bele egy kis sárgadinnyét!

Bacon szendvics

A szalonna kis mennyiségben egészséges is lehet, a lényeg a környezet! Teljes kiőrlésű kenyérszeleteket boríts be paradicsommal, salátalevéllel és lehetőleg nem előrecsomagolt baconnel.

Egy evőkanálnyinál kevesebb majonézt használj az ízesítéshez! Egy méretes adag így ötszáznál is kevesebb kalóriát tartalmaz majd, ráadásul tutira jóllaksz.

Caprese saláta

Paradicsom, mozzarella, bazsalikom és olívaolaj.

Ennyi kell a nyári finomsághoz! Különböző árnyalatú paradicsomokkal fokozhatod az ízélményt, illetve eltérő mozzarella változatokkal szintén változtathatsz a hatáson. Lehetetlen megunni! 

Pikáns paradicsomszósz

A chutney-nak vagy magyarosan csatninak is nevezett fogáshoz süsd meg egy kis hagymával, barnacukorral, gyömbérrel és ecettel a paradicsomot – egészen addig, amíg sűrű és fényes masszát nem kapsz.

Sajttálak, szendvicsek és natúr hússzeletek príma ízesítője lesz, de akár egy pirítósra kenve is elképesztően finom. 

VIDEO 2024 legszebb sminktrendje, a gyöngyházfényű smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!