Hozzávalók 3 személyre:
3 db közepes padlizsán 30 dkg darált sertéscomb 1 közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só bors oregánó bazsalikom 1 kis doboz (70g) paradicsompüré 10 dkg mozzarella sajt olaj
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, végeit levágjuk. A zöldségeket hosszában kettévágjuk, kb.1 cm-es peremet hagyva húsát kivájjuk.
A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott fokhagymát.
Rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk. Oregánóval és bazsalikommal ízesítjük.
A kivájt padlizsán húst felkockázzuk, a raguhoz tesszük. Sűrített paradicsommal gazdagítjuk, majd készre főzzük.
A paradicsomos ragút a padlizsáncsónakokba töltjük.
A mozzarella sajtot felkockázzuk, és a töltött padlizsánra rakjuk.
Sütőpapírozott tepsibe sorakoztatjuk a megtöltött zöldségeinket, és 180 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük.
Remekül illik hozzá a friss paradicsomos kuszkusz.