Jó ötlet randiappokat használni, hogy ne érezd magad annyira egyedül?

Jó ötlet randiappokat használni, hogy ne érezd magad annyira egyedül?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Jó ötlet randiappokat használni, hogy ne érezd magad annyira egyedül?

Nem véletlen, hogy a koronavírus miatti karantén idején a randiapplikációk népszerűsége nem csökken – hiába nem tudunk találkozni azzal, akivel beszélgetünk, mégis kommunikálunk valakivel, ami elengedhetetlen tud lenni azoknak, akik egyedül szorulnak házi karanténra. De jó ötlet ez valójában? Mennyire tesz jót a lelkednek, és mi sülhet ki belőle?

Szerencsére 2020-ban rengeteg lehetőségünk van arra, hogy otthonról is szórakoztathassuk magunkat: egy rakás app van a telefonunkon, a tévénken szinte végtelen mennyiségű sorozat, és azt tanulunk meg az internet segítségével, amit csak akarunk. Egyvalami azonban nagyon hiányozhat: a szociális interakció, vagyis a beszélgetés, a kapcsolattartás másokkal. Persze, a barátnőkkel beszélget az ember, a családját is felhívja, de mi a helyzet a párkereséssel?

Karanténhelyzet vagy sem, az emberek különböző okokból használják a randiappokat: van, aki az igazit keresi rajtuk, van, aki egyéjszakás kalandra vágyik, és van, aki csak beszélgetni, ismerkedni szeretne.

Ez így van akkor is, ha éppen nem pusztít világjárvány – nem mindenki csak azért beszélget, hogy megtalálja a jövendőbelijét. Sőt, mindezek mögött még olyan, többé-kevésbé rejtett motivációk is állhatnak, hogy az önbecsülésünket növeljük, vagy egy szakítás után körbenézzünk, milyen a felhozatal. A karantén idején azonban úgy tűnhet, hogy a magány enyhítése, a kontaktus keresése mindenféle komoly szándék nélkül problémás, és felrúg egy íratlan szabályt. De tényleg így van ez?

vk_studio/depositphotos.com

Természetes, hogy ha szingli vagy, a kijárási korlátozás alatt magányosnak érzed magad – hiszen nem találkozhatsz azokkal, akik egyébként a társaságot jelentik számodra, egész nap be vagy zárva otthonra, és nincs, akivel beszélni tudnál. Nem csoda, hogy a randiappokhoz fordul ilyenkor mindenki: a Tinder március 29-éről elmondta, hogy ez volt az eddigi legnagyobb forgalmú napja, mióta az app létezik, és 20 százalékkal megnőtt a beszélgetések száma is. Ez azért is volt várható, mert az ehhez hasonló appok csak egy kattintásnyira vannak tőlünk a telefonunkban, és a nagy magányban nagyon könnyű őket használni.

De mit tegyél, ha szeretnél is beszélgetni másokkal, de nem feltétlenül abból a célból, hogy később találkozzatok, és egy pár legyetek? Szakértők szerint bőven elég, ha az elejétől tisztázod, hogy mik a szándékaid, így biztosan nem vezetsz meg senkit.

A Tindert és a többi ehhez hasonló appot is használhatod nyugodtan tisztán beszélgetésre, akkor is, ha nem akarsz pasizni – csak szólj azoknak, akikkel beszélgetsz, hogy mindössze ennyit akarsz: beszélgetni. Valószínűleg a világjárvány miatt sokkal többen vannak így egyébként is, és lehet, hogy a partnered is éppen hasonló cipőben jár. Ha pedig mégsem, akkor tudja jelezni, és befejezhetitek a beszélgetést.

Ha pedig mégis találkoznál valakivel, amit persze élőben nem tehetsz meg, ne habozz virtuális randit szervezni: a Zoom, a Skype és társaik segítségével bármikor videórandizhattok. Rengeteg aranyos ötlet van erre is a neten, többek között rendelhettek a másiknak ételt, vagy mehettek vakrandira is, hogy csak egymás hangját halljátok. Ebbe is belevihettek játékosságot, nem kell kínosnak lennie a randinak azért, mert nem tudtok élőben találkozni.

A lényeg valójában az, hogy tudd, mit akarsz, és ezt mondd meg a másiknak is, mielőtt túl sok időt vesztek el a másiktól feleslegesen. Onnantól pedig a határ a csillagos ég: ma már online is tökéletesen lehet ismerkedni, legalább biztos, hogy jól megismeritek egymást, mielőtt élőben is találkoztok.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást