Otthon / Utazás

Őszi európai hosszúhétvége tippek – ha nem nyaraltad még ki magad

Őszi európai hosszúhétvége tippek – ha nem nyaraltad még ki magad

Ne bánkódj, ha idén nyáron nem volt alkalmad elutazni pihenni, hiszen még lehet, hogy jobban is jársz, ha a kellemes, őszi időben indulsz útnak. Ha csak egy hosszúhétvégényi időd jut a vakációra, akkor érdemes azt egy szuper, európai városban eltöltened. Mi most mutatunk neked néhány fantasztikus célállomást, ahol érdemes lehet eltöltened a szabadságodat.

Bruges, Belgium

Bruge egy igazán hangulatos kis helyszín egy őszi utazáshoz, a csodaszép stílusú házacskáival, a csatornáival és a mindig kellemes időjárásával.

Ugyan az eső néha eleredhet, de a városban sétálgatáshoz még ez az idő is ideális – főként mert a számtalan boltocska tökéletes menedéket jelent az eső elől menekülőknek.

A városban feltétlenül érdemes megnézned a két legnagyobb teret a tarka házakkal körülvett Marktot, ahol egy harangtorony található, és a városházának otthont adó Burgot. Innen a középkori utcácskákon lesétálhatsz a vízpartra is.

A városban térj be néhány csokiboltba, és az éttermekben is kóstolj meg néhány helyi specialitást.

 

Frankfurt, Németország

Frankfurt a legtöbb Németországba utazó számára nem több, mint egy extra kirándulási célpont, pedig megéri magáért a városért is az országba utazni, hiszen számos látnivaló akad errefelé.

Ha ide utazol, nem szabad kihagynod az Opera épületét, a Hauptwache teret, amelyről a helyi vásár is nyílik, és a Majna partján található tornyot sem.

Mivel Frankfurt kikötőváros, egy sétahajózásra is érdemes lehet befizetni, amely után ülj be egy helyi cukrászdába egy ízletes kávéra és süteményre.

 

Porto, Portugália

Porto Portugália második legnagyobb városa, amely ideális úticél lehet, ha a nyári elmaradt nyaralás kapcsán a legnagyobb szívfájdalmad, hogy lemaradtál a tengerről.

Ősszel még egészen kellemes idő van Portoban, és ha strandolni nem is lesz alkalmad, a parton akkor is kellemes időt tölthetsz el.

Ha szereted a hosszú sétákat, akkor is ideális célpont lehet neked ez a dombos, házakkal sűrűn beépült város, amelynek igazán egyedi a panorámája.

Ha a séta után megéhezel, a helyi borokat és a halból készült ételeket érdemes kipróbálnod.

 

Szófia, Bulgária

Ha inkább a közelbe utaznál az ősszel, érdemes lehet Bulgáriába, azon belül is Szófiába látogatnod, amely ideális cél egy hosszúhétvégére.

Számos monostort és templomot találsz a városban, amelyeket érdemes felkeresni, de a parlamentet, az Operaházat és Szent Szófia szobrát is keresd fel.

Ha szeretsz túrázni, egy napot áldozhatsz arra is, hogy a környéken található Vitosa-hegyet is meglátogatod.

 

Strasbourg, Franciaország

Strasbourgot nevezik Európa fővárosának, és nem is lehetne jobb jelzőt találni rá, mint hogy nagyon európai.

Egyszerre franciás és németes városka, amelyet nem csak gyalog, de akár kerékpárral is érdemes lehet felfedezni.

Az utcákat csodaszép, fagerendás házak tarkítják, meglátogathatod az európai intézmények negyedét, ahol az Európa Tanács, az Európai Parlament és az Emberi Jogok Európai Bírósága is megtalálható.

Nem érdemes kihagynod a Notre-Dame katedrálist, a Orangerie parkot és a Modern és Kortárs Művészeti Múzeumot sem.

 

Gdansk, Lengyelország

Gdansk Lengyelország legfontosabb kikötővárosa, így ha a vizek szerelmese vagy, érdemes lehet ide látogatnod egy hosszúhétvége keretében.

A vörös téglából készült épületek igazi őszi hangulatot árasztanak, akárcsak az ínycsiklandó helyi, kézműves sörök.

A kikötőt, néhány nagyobb templomot érdemes útba ejtened, és feltétlenül látogass el Wisloujscie-erődhöz is.

A városban múzeumokba is érdemes betérni, és ha kellemes az idő, bíztatunk arra is, hogy a tengerparton tarts egy jó pikniket is.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást