Nem ragad a kezedhez a nyers tészta, ha hideg kézzel gyúrod.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 egész tojás
- 20 dkg vaj
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200-220 fokosra. Gyúrj sima tésztát a lisztből, a cukorból, a tojásból és a vajból. A vajat előzőleg vágd apróra, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Formálj a tésztából cipót, csomagold be fóliába, és tedd be a hűtőszekrénybe.
Ne gyúrd a tésztát túl sokáig, és ha morzsalékos, akkor adj hozzá még egy evőkanál túrót is. Szórd meg liszttel és gyúrd át újra, végül nyújtsd ki vékonyra. Tedd kivajazott-kilisztezett tepsibe, és süsd 15 percig.
A nyers omlós tészta egy hétig eláll a hűtőszekrényben. Akár két részre osztva is kisütheted, néhány nap különbséggel. A mélyhűtött omlós tésztát ne vedd ki azonnal, hanem a hűtőszekrényben hagyd felengedni.