Ombre: új divat a hajfestésben

Ombre: új divat a hajfestésben

Címlap / Stílus / Haj / Ombre: új divat a hajfestésben

Az ombre egy újfajta divat a hajfestésben. Egyre több sztáron láthatjuk, szép és természetes hatást vált ki, de ha úgy akarjuk, akkor akár extravagáns benyomást is kelthetünk vele.

Kiszívta a nap

Az ombre festésmód lényege, hogy az alsó tincseket többféle technikák közül választva néhány árnyalattal világosabbra festik, mint a haj többi részét.
Ezzel azt a hatást érik el, mintha a haj vége már többször is találkozott volna a nappal, és azt kicsit világosabbra szívta volna ki.
Drew Barrymore

Fejtető

Az ombre technika a fejtőnél a hajat általában a természetes színben hagyja meg.
Ha az őszül, vagy valami miatt nem megfelelő színű, akkor természetesen ezt is befestik, de ránézésre úgy néz ki, mintha a felső 10-15 cm-hez hozzá sem nyúltak volna.
Ashlee Simpson

Lenövés

Az ombre-t nem lehet összekeverni a lenövéssel: a legnagyobb eltérés az, hogy az ombre enyhe átmenettel dolgozik, míg a lenövés egy határozott vonallal választja el a festett és festetlen részeket.
Szintén nagy különbség, hogy az ombre azt a benyomást kelti, mintha frissen jönnénk a nyaralásból, míg a lenövés ápolatlan hatást kelt.
Isabel Lucas

Extrém

Az ombre módszert általában természetes hajszínekkel készítik, persze ennek az irányzatnak is vannak extrémebb irányai is.
A színeket bármeddig kombinálhatjuk, a fejtőnél lévő lehet akár sötétkék színű, míg a tincsek alsó része akár bordó is. Létezik például pinkben is, amely alul halvány rózsaszínbe megy át.

Előnyei

Az ombre megoldás kiválóan alkalmas arra, hogy természetes hatást keltsünk úgy, hogy egy kis vidámságot is csempészünk frizuránkba a napszívta tincsekkel.
Nem utolsó sorban akkor is hasznos, ha a lenövésünket szeretnénk eltakarni és tovább növeszteni, amíg meg nem szabadulunk tőle.
Leighton Meester

Hullámok

Az ombre igazán a göndör vagy hullámos hajaknak áll jó. A teljesen egyenes hajnál (különösen a vasalt haj esetén) nagyon egyértelműen látszik a színek elválása, míg a göndör haj kicsit elrejti az átmenetet, ettől játékosabb és fiatalosabb benyomást kelt.
Jessica Biel

Spórolhatunk vele!

Az ombre hajviselet nemcsak divatos és szép, hanem rendkívül pénztárca-barát is. A haj lenövése ugyanis így nem szembetűnő és csúnya, így kitolhatjuk a hajfestéseket nagyobb periódusra.
A hétköznapi nők számára tehát megéri kipróbálni, jó kompromisszumot jelent a természetes és festett haj közt vacillálók számára is.
Rachel Bilson

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást