Nem olyan nagy baj, ha túl hamar lefeküdtél vele: megsúgjuk az előnyeit

Nem olyan nagy baj, ha túl hamar lefeküdtél vele: megsúgjuk az előnyeit

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Nem olyan nagy baj, ha túl hamar lefeküdtél vele: megsúgjuk az előnyeit

Korábban már írtunk arról, hogy nem igazán szerencsés, ha túl korán lefekszel a kiszemelttel, hiszen így az izgalmas ismerkedési fázistól megfosztjátok magatokat. Ennek ellenére nem kell halálra ítélni azt a viszonyt, amelyik mégis így indul. Eláruljuk, miért!

Időben kiderül, mire számíthattok

Az első, és egyben legfontosabb pont, hogy egyikőtök sem fog a későbbiekben zsákbamacskát árulni, pontosan tudni fogjátok, mire számíthattok az ágyban.

A kapcsolatok kiemelten fontos része a szexuális élet, legyetek bármennyire összhangban, ha a hálóban nem passzolnak az igényeitek, aligha lesz tartós a viszonyotok.

Nos, ha egyéjszakás kalanddal kezdetek, vagy éppen az első randin lefekszetek egymással, rögtön a végére is jártatok ennek a kérdésnek.

Ez meglehetősen nagy előny abból a szempontból, hogy garantáltan nem fogjátok egymás idejét húzni a későbbiekben – elvégre sokan csak egyfajta kötelező – és nem túl élvezetes – kötelességnek tudják be a randizást.

Rendben van köztetek a kémia

Második fontos pont, ami jelzi, hogy egy ilyen kapcsolat egyáltalán nincs halálra ítélve az, hogy minden bizonnyal stimmel köztetek a kémia. Ez ugyancsak létfontosságú, hiszen vonzalom nélkül mit sem ér a randizgatás.

Márpedig, ha annyira szívdöglesztőnek tartottátok a másikat, hogy képtelenek voltatok tovább húzni az időt, és megálljt parancsolni magatoknak, minden bizonnyal nem lesz gondotok a vonzalommal sem most, sem később.

A kémia alapvető a minőségi és hosszú távú kapcsolatok életében, és sajnos vagy van, vagy nincs: egyszerűen nem lehet akarattal életre kelteni.

Ő sem lesz túl feszélyezett

Ami egyúttal előny, az egyszerre hátrány is lehet: az izgalmas ismerkedési szakaszban a férfiak kifejezetten élvezik, ha becserkészhetik a nőt – a nők pedig szeretik, ha udvarolnak nekik.

Idővel azonban mindenkit feszélyezhet, hogy „át kell esni” az első alkalmon. A nő törekszik jól időzíteni, a férfi igyekszik kitalálni, mikor is lehet próbálkozni…

Mindez kivédhető, ha nem gondoljátok túl az első alkalmat, hanem az ösztöneitekre és a vágyaitokra hallgattok.

Ráadásul így elkerülheted azt a manapság általánossá vált tévhitet is, miszerint sok nő csak kihasználja a férfit az udvarlási szakaszban.

Hogyan tovább?

Az előbbiekből is láthatod, semmi ok az aggodalomra, ha kicsit idejekorán ágyba bújtatok egymással. Ami viszont a továbbiakat illeti, fontos, hogy új alapokra helyezzétek a kapcsolatotokat.

Célszerű minél előbb tisztáznotok, mit vártok a másiktól, mik az elképzeléseitek, hiszen nem magától értetődő egy-egy ilyen éjszaka után, hogy mit is terveztek a közeljövőben.

Szerencsés megbeszélni, ha komolyabbra vágysz, és jó, ha kicsit visszavesztek a tempóból, mert minél gyorsabban haladtok, annál nehezebb lesz újat mutatni a másiknak.

Egyébként nem muszáj mindenáron szex előtt udvaroltatni (legalábbis sokáig), utólag is megdolgoztathatod a pasit – ha jól sikerült az első alkalom, biztos szeretne tőled még többet.

Nem kínos az elválás

Egy kaland után nem érzi úgy az ember, hogy bármivel is tartozna a másiknak, hiszen az éjszaka pont az volt, ami: egy alkalom.

Legalábbis akkor, ha nem sikerült túlságosan jól, ellenkező esetben előfordulhat, hogy folytatásra vágytok: ez is csak rajtatok múlik, és azon, mit beszéltek meg egymással.

Ebből a szempontból kifejezetten jó, ha nem vártok sokat a szeretkezéssel, hiszen jóval kínosabb mindkét félnek úgy szakítani, hogy a kapcsolat maga jól alakult, megvolt az összhang, de a szex valahogy nem sikerült emlékezetesre.

Általában ilyenkor jönnek a kínos tapogatózások, próbálkozások, mert mindkét fél érzi, hogy valami nem stimmel, de valahogy nem kívánkozik ki senkiből, hogy a szexre fogja a szakítást.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást