Pénztárcabarát fókuszfalak, ha nincs pénzed a méregdrága tapétára

Pénztárcabarát fókuszfalak, ha nincs pénzed a méregdrága tapétára

Címlap / Otthon / Dekor / Pénztárcabarát fókuszfalak, ha nincs pénzed a méregdrága tapétára

DIY panelek

A panelekkel egy klasszikus, elegáns hatást érhetsz el, ami a legdrágább luxuslakások hangulatát idézi meg. Valójában csak néhány egyszerű lécet kell beszerezned hozzájuk bármelyik barkácsáruházból, na meg persze egy doboz elegáns festéket.

A mintáknak és lehetőségeknek csak a fantáziád szabhat határt. Némi tervezéssel és a szoba arányainak számba vételével akár a teret is nagyobbnak mutathatod ezzel az ügyes módszerrel.

 

 

Festett minták

Az apró mintás tapéták nagyon népszerűek, de rendkívül drágák is lehetnek. Még szerencse, hogy ugyanezt a hatást egy darabka szivaccsal meg egy kis vödör festékkel is elérheted, és még csak nem is bonyolultabb a munka, mint egy tekercs tapéta felragasztása.

Attól függően, hogy mennyire rendezett mintákat szeretnél, rajzolhatsz fel ceruzával sorvezetőket is a falra, de hagyatkozhatsz a szemmértékedre is. A mintákat legkönnyebben egy mosogatószivacsból kivágott formával viheted fel, de az ecsetet a megfelelő irányba döntve is izgalmas mintákat alakíthatsz ki.

 

 

Mintás textillel

Odáig vagy a nagy mintás, textil hatású tapétákért? Megértjük, hiszen valóban gyönyörűek, de sajnos jellemzően ezeknek van a legborsosabb ára is. Néhány négyzetméter mintás textil jóval olcsóbb lehet, és ezt is rögzítheted a falra akár textilragasztóval.

Ebben az esetben azonban győződj meg róla, hogy az eltávolításkor nem tesz majd túl nagy kárt a falban. Néhány apró fejű szöggel is próbálkozhatsz, de keretbe is foglalhatod a „műalkotást” és így is felakaszthatod a falra. Ebben az esetben a keret elkészítéséhez is érdemes barkácsboltban kapható, vékony léceket használni, hiszen egy ekkora méretű gyári keret szintén komoly kiadás lenne.

 

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást