Nyusziváró répatorta

Nyusziváró répatorta

Címlap / Életmód / Receptek / Nyusziváró répatorta

Egy marcipán répákkal díszített répatorta ugye, a te asztalodon is szívesen látott „vendég” lenne? Nosza, itt az alkalom, láss hozzá, készítsd el a magad és családod örömére. A nyuszi váró répatorta meglátod, hogy ízleni fog mindenkinek.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 csésze rozsliszt
  • ½ csésze barna cukor
  • 3 csésze apróra reszelt sárgarépa
  • 1 csésze darált dió
  • 4 nagy tojás
  • ¾ csésze étolaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál citromhéj reszelék
  • ½ csomag sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só

A krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

A díszítéshez:

  • szeletelt mogyoró
  • 2 dkg zöld marcipán
  • marcipán répa

Elkészítés:

A tésztához habosra keverjük a tojásokat a barna cukorral. Hozzákeverjük a reszelt sárgarépát, a darált diót és a fahéjat. A rozslisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, és ezt is a répás masszához adjuk. Belekeverjük az olajat. Citromhéj reszelékkel is ízesítjük.

Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A sárgarépás masszát egyenletesen belesimítjuk.

Előmelegített sütőben 160 fokon 50 percig sütjük a répatortát.

A formában hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk a tésztát.

A krémhez a habfixálóval keményre verjük a habtejszínt. Hozzákeverjük a mascarponét, valamint a vaníliás cukrot.

Az alsó tésztalapot tányérra helyezzük, krémmel megkenjük. Ráfektetjük a másik tésztalapot, és ezt is, valamint a torta oldalát is megkenjük. A maradék krémet csillagcsőrös habzsákba töltjük, és csinos kis rózsákat nyomunk a répatorta tetejére. A habrózsák tetejére marcipán répát illesztünk. A torta tetejét reszelt zöld marcipánnal, az oldalát pedig szeletelt mogyoróval díszítjük.

Nem kell pihentetni, azonnal fogyasztható. Csínos szeletekre vágva kínáljuk.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!