Nyusziváró répatorta

Nyusziváró répatorta

Címlap / Életmód / Receptek / Nyusziváró répatorta

Egy marcipán répákkal díszített répatorta ugye, a te asztalodon is szívesen látott „vendég” lenne? Nosza, itt az alkalom, láss hozzá, készítsd el a magad és családod örömére. A nyuszi váró répatorta meglátod, hogy ízleni fog mindenkinek.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 csésze rozsliszt
  • ½ csésze barna cukor
  • 3 csésze apróra reszelt sárgarépa
  • 1 csésze darált dió
  • 4 nagy tojás
  • ¾ csésze étolaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál citromhéj reszelék
  • ½ csomag sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só

A krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

A díszítéshez:

  • szeletelt mogyoró
  • 2 dkg zöld marcipán
  • marcipán répa

Elkészítés:

A tésztához habosra keverjük a tojásokat a barna cukorral. Hozzákeverjük a reszelt sárgarépát, a darált diót és a fahéjat. A rozslisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, és ezt is a répás masszához adjuk. Belekeverjük az olajat. Citromhéj reszelékkel is ízesítjük.

Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A sárgarépás masszát egyenletesen belesimítjuk.

Előmelegített sütőben 160 fokon 50 percig sütjük a répatortát.

A formában hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk a tésztát.

A krémhez a habfixálóval keményre verjük a habtejszínt.

Hozzákeverjük a mascarponét, valamint a vaníliás cukrot.

Az alsó tésztalapot tányérra helyezzük, krémmel megkenjük. Ráfektetjük a másik tésztalapot, és ezt is, valamint a torta oldalát is megkenjük. A maradék krémet csillagcsőrös habzsákba töltjük, és csinos kis rózsákat nyomunk a répatorta tetejére. A habrózsák tetejére marcipán répát illesztünk. A torta tetejét reszelt zöld marcipánnal, az oldalát pedig szeletelt mogyoróval díszítjük.

Nem kell pihentetni, azonnal fogyasztható. Csínos szeletekre vágva kínáljuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást