Covid után: 5+1 dolog, amit tégy meg idén nyáron a lelki feltöltődésedért

Covid után: 5+1 dolog, amit tégy meg idén nyáron a lelki feltöltődésedért

Címlap / Életmód / Lélek / Covid után: 5+1 dolog, amit tégy meg idén nyáron a lelki feltöltődésedért

Hagyd el a lakást!

Az idei év különösen megterhelő volt mindenki számára. Nem csak a rossz idő miatt maradtunk otthon és jelenleg még teljesen felfoghatatlan, hogy újra tudjuk élvezni az életet. Újra beülhetünk egy italra a barátainkkal, randizhatunk étteremben, vagy élvezhetjük a mozis popcorn ízét a szánkban.

Vétek lenne továbbra is a négy fal között ücsörögni, tehát ragadj meg minden alkalmat és irány a szabad! Már azt is feltöltődés lesz a lelkednek, ha a szombat reggeli koffein adagodat a kedvenc kávézód teraszán fogyasztod el a legjobb barátod társaságában.

Napozz, de okosan!

Ideje kifeküdni a napra és kicsit odapörkölni a virgácsaidnak. Mindezt persze ésszel és odafigyeléssel, de az egészséges mértékű napozás jót fog tenni. Feltölti a télen megcsappant D-vitamin raktáraidat, nem mellesleg pedig szuper barna leszel, ami valljuk be, nálunk nőknél nem utolsó szempont.

Aja Koska/istockphoto.com

Ügyelj a fényvédelemre, nem csak a ráncok miatt, hanem az egészséged érdekében is. Fokozatosan szoktasd hozzá a bőrödet a nyári sugarakhoz és, ha így jársz el, azt a bőröd is meg fogja hálálni.

Kifejezetten jót tud tenni egy kis süttetés a pattanásos arcbőrrel, de ez esetben is tartsd be a fokozatosság elvét.

Ne mondj nemet!

Néha mindannyiunknak jót tenne az a fajta spontaneitás, amit Jim Carrey mutatott nekünk az Igenember c. filmben. A nyár magában hordozza a végtelen lehetőségek sorát, mert megteheted, hogy munka után akár egyből a strand felé vedd az irányt, esténként egy fröccs társaságában élvezd a naplementét, vagy spontán nyaralást szervezz a szerelmeddel hétvégére. Próbálj meg a legtöbb ilyen lehetőségre igent mondani. Ősszel majd élvezheted újra a kedvenc sorozataidat, nyáron inkább fókuszálj a minél változatosabb programokra!

Ismerkedj!

bernardbodo/istockphoto.com

Legyél szingli, vagy kapcsolatban élő, most mindenkinek fokozottabb igénye van az ismerkedésre. Talán ez kicsit közelebb is hozza egymáshoz az embereket és még azokat is kimozdítja a komfort zónájából, akik eddig talán nem voltak annyira nyitottak új ismeretségre.

Soha nem tudhatod, hogy kivel miért akadsz össze, tehát érdemes nyitottnak maradnod és bátran ismerkedni új és számodra érdekes emberekkel. Szingliként pedig most talán még nagyobb eséllyel találhat el ámor nyila, hiszen a hosszú ideje tartó bezártság, mindenki szívét nyitottságra ösztönzi.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást