Az idei nyár kedvenc főételei a legfinomabb fűszerolajakkal megspékelve

Az idei nyár kedvenc főételei a legfinomabb fűszerolajakkal megspékelve

Címlap / Életmód / Receptek / Az idei nyár kedvenc főételei a legfinomabb fűszerolajakkal megspékelve

Zöldfűszeres görögsaláta krumplival

Ez a recept önmagában is megállja a helyét egy könnyed vacsoraként, de tökéletes, üde köret is lehet a grillezett fogásokhoz.

Hozzávalók:

4-5 szem parázsburgonya
két marék koktélparadicsom félbe vágva
egy kisebb kígyóuborka szeletelve
olajbogyó
feta sajt
Vénusz Zöldfűszeres olaj

Elkészítés:

A burgonyát tisztítsd meg és alufóliába tekerve süsd meg a sütőben vagy a parázson. Ha kész, óvatosan vedd ki a fóliából és vágd félbe-negyedekbe a krumpliszemeket. Óvatosan keverd össze a többi zöldséggel és az olajbogyókkal, majd locsold meg a zöldfűszeres olajjal és alaposan forgasd össze a salátát. Tálalás előtt morzsolj feta sajtot a tetejére.

A Vénusz Zöldfűszeres olaj szárnyasok és zöldségek sütéséhez, pirításához, grillezéséhez; salátákhoz, pácok, szószok, mártások és öntetek készítéséhez jön legjobban. A finomított napraforgó-étolajat  bazsalikom, majoránna, oregánó, zsálya, borsikafű, kakukkfű, rozmaring és menta teszi izgalmassá.

Zöldfűszeres görögsaláta krumplival
zi3000/istockphoto.com

Pikáns grillezett steak

Akár a grillen, a szabadban, akár a tűzhelyen készül, egy tökéletesre sütött steak igazi ünnepi fogás lehet, ráadásul gyorsan el is készül. A titok a pácolásban rejlik.

Hozzávalók:

2 gerezd zúzott fokhagyma
egy evőkanál méz
2 evőkanál balzsamecet

bors
Vénusz Paprikás olaj (annyi, hogy ellepje a húst)
1 szelet jó minőségű steak

Elkészítés:

A paprikás olajat keverd el a fokhagymával, mézzel, balzsamecettel, sóval és borssal. Tedd bele a hússzeletet, és letakarva hagyd állni a hűtőben legalább fél napot, de akár előző nap is bekészítheted. Sütéskor az ujjaddal ellenőrizd, hogy a hús még puha, amikor leveszed a tűzről, ne hagyd, hogy teljesen kiszáradjon.

A Vénusz Paprikás olaj vörös- és vadhúsok sütéséhez, pirításához, grillezéséhez; salátákhoz, pácok, szószok, mártások és öntetek készítéséhez tökéletes. A finomított napraforgó-étolajat szárított fűszerkeverék és természetes csilipaprikakivonat teszi igazán pikánssá.

Pikáns grillezett steak
haoliang/istockphoto.com

Fóliában sült lazac spárgával

Hozzávalók:

1 darab lazacfilé
egy marék megtisztított spárga
3-4 koktél paradicsom, félbe vágva
2-3 citrom karika
nagy szemű só
rózsabors
2 evőkanál száraz fehérbor
Vénusz Fokhagymás olaj

Elkészítés:

Tépj le egy nagyobb darab fóliát, amibe a halat és a zöldséget be tudod majd csomagolni. Kend meg fokhagymás olajjal, halmozd rá a spárgát, a halat és a paradicsomot, sózd, borsozd. Fektesd a halra a citromkarikákat, öntsd rá a fehérbort, majd az egészet locsold meg még egyszer a fokhagymás olajjal. Egy szilikon ecset segítségével meggyőződhetsz róla, hogy mindenhová egyformán jut a fűszeres olajból. A fóliát hajtsd fel, és a batyut tedd a grillre vagy a sütőbe.

A Vénusz Fokhagymás olaj szárnyasok, halak és zöldségek sütéséhez, pirításához, grillezéséhez; salátákhoz, pácok, szószok, mártások és öntetek készítéséhez ajánlott. A finomított napraforgó-étolaj különleges ízét a szárított fűszerkeveréknek,  és fokhagymakivonatnak köszönheti.

Fóliában sült lazac spárgával
gbh007/istockphoto.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást