Zöldfűszeres görögsaláta krumplival
Ez a recept önmagában is megállja a helyét egy könnyed vacsoraként, de tökéletes, üde köret is lehet a grillezett fogásokhoz.
Hozzávalók:
4-5 szem parázsburgonya
két marék koktélparadicsom félbe vágva
egy kisebb kígyóuborka szeletelve
olajbogyó
feta sajt
Vénusz Zöldfűszeres olaj
Elkészítés:
A burgonyát tisztítsd meg és alufóliába tekerve süsd meg a sütőben vagy a parázson. Ha kész, óvatosan vedd ki a fóliából és vágd félbe-negyedekbe a krumpliszemeket. Óvatosan keverd össze a többi zöldséggel és az olajbogyókkal, majd locsold meg a zöldfűszeres olajjal és alaposan forgasd össze a salátát. Tálalás előtt morzsolj feta sajtot a tetejére.
A Vénusz Zöldfűszeres olaj szárnyasok és zöldségek sütéséhez, pirításához, grillezéséhez; salátákhoz, pácok, szószok, mártások és öntetek készítéséhez jön legjobban. A finomított napraforgó-étolajat bazsalikom, majoránna, oregánó, zsálya, borsikafű, kakukkfű, rozmaring és menta teszi izgalmassá.
Pikáns grillezett steak
Akár a grillen, a szabadban, akár a tűzhelyen készül, egy tökéletesre sütött steak igazi ünnepi fogás lehet, ráadásul gyorsan el is készül. A titok a pácolásban rejlik.
Hozzávalók:
2 gerezd zúzott fokhagyma
egy evőkanál méz
2 evőkanál balzsamecet
só
bors
Vénusz Paprikás olaj (annyi, hogy ellepje a húst)
1 szelet jó minőségű steak
Elkészítés:
A paprikás olajat keverd el a fokhagymával, mézzel, balzsamecettel, sóval és borssal. Tedd bele a hússzeletet, és letakarva hagyd állni a hűtőben legalább fél napot, de akár előző nap is bekészítheted. Sütéskor az ujjaddal ellenőrizd, hogy a hús még puha, amikor leveszed a tűzről, ne hagyd, hogy teljesen kiszáradjon.
A Vénusz Paprikás olaj vörös- és vadhúsok sütéséhez, pirításához, grillezéséhez; salátákhoz, pácok, szószok, mártások és öntetek készítéséhez tökéletes. A finomított napraforgó-étolajat szárított fűszerkeverék és természetes csilipaprikakivonat teszi igazán pikánssá.
Fóliában sült lazac spárgával
Hozzávalók:
1 darab lazacfilé
egy marék megtisztított spárga
3-4 koktél paradicsom, félbe vágva
2-3 citrom karika
nagy szemű só
rózsabors
2 evőkanál száraz fehérbor
Vénusz Fokhagymás olaj
Elkészítés:
Tépj le egy nagyobb darab fóliát, amibe a halat és a zöldséget be tudod majd csomagolni. Kend meg fokhagymás olajjal, halmozd rá a spárgát, a halat és a paradicsomot, sózd, borsozd. Fektesd a halra a citromkarikákat, öntsd rá a fehérbort, majd az egészet locsold meg még egyszer a fokhagymás olajjal. Egy szilikon ecset segítségével meggyőződhetsz róla, hogy mindenhová egyformán jut a fűszeres olajból. A fóliát hajtsd fel, és a batyut tedd a grillre vagy a sütőbe.
A Vénusz Fokhagymás olaj szárnyasok, halak és zöldségek sütéséhez, pirításához, grillezéséhez; salátákhoz, pácok, szószok, mártások és öntetek készítéséhez ajánlott. A finomított napraforgó-étolaj különleges ízét a szárított fűszerkeveréknek, és fokhagymakivonatnak köszönheti.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!