A numerológia szerint veszélyes lehet, ha házasságkötésnél megváltoztatod a nevedet

A numerológia szerint veszélyes lehet, ha házasságkötésnél megváltoztatod a nevedet

Címlap / Életmód / Ezotéria / A numerológia szerint veszélyes lehet, ha házasságkötésnél megváltoztatod a nevedet

A számmisztikában az alapot a dátumok képezik: a születési időpontod, az aktuális évfordulók befolyásolják az eredmény – és persze a neved is.

Innentől kezdve teljesen egyértelmű, hogy amikor megváltoztatod a nevedet a házasság során (vagy más okból kifolyólag), akkor az hatást gyakorol majd azokra az eredményekre, amiket a numerológia szerint kapni fogsz.

Amikor az esküvő után más lesz a neved

A házasságkötésből eredő névváltoztatás nagyon jelentős lépése az életnek. Egyrészt bizonyítja, hogy valamilyen szinten alárendeled magadat a másiknak, másrészt pedig ily módon is kifejezed az összetartozást. Sokak szerint ez egy nagyon szép gesztus és rengetegen meg sem kérdezik a hagyomány létjogosultságát, de nem mindenki ért ezzel egyet.

Manapság gyakran találkozunk alternatív megoldásokkal. Van olyan ismerősöm, aki a hivatalban dolgozik és azért nem vette fel a férje nevét, mert rengeteg dokumentumot kellett volna emiatt megváltoztatnia. Egy másik ismerősöm pedig kifejezetten modern vonalat követett. A házasság után nem csak a feleség vette fel a férje nevét, hanem a férj is a feleségét. Így mindkettőjüknek azonos, dupla vezetéknevük lett. Szóval, meglehetősen sok lehetőség adott, a kérdés most az, mit mond a numerológia?

Judit Peter/pexels.com

Ez a helyes döntés a számmisztika szerint

A numerológusok szerint, amikor valaki megváltoztatja a nevét (akár a vezetéknevét, akár a teljes nevét), azzal felmerül az esélye annak, hogy az adott család energiáját is a magáévá teszi. Ez nem feltétlenül rossz dolog és még akkor is lehet benne némi igazság, ha távol áll tőled a számmisztika. Gondolj csak bele! Néhány évtizeddel, évszázaddal korábban rengeteget elmondott valakiről egy vezetéknév, és ez sokszor még manapság is igaz.

Azonnal más következtetést vonunk le, másként állunk ahhoz a személyhez, akinek sokatmondó a vezetékneve, azaz első hallásra tudjuk, hogy „jó családból” származik.

Akár hisz valaki a sorsban, számmisztikában, akár nem, a név igenis befolyásolni tudja a megítélést. Ezáltal pedig sorsdöntő fordulatokat is eredményezhet valakinek az életében. Lehet, hogy előítéletekkel fogadunk egy vezetéknevet (jellemző módon saját, rossz tapasztalat alapján), de az is lehet, hogy különösebb alap nélkül felülértékeljük a viselőjét. Ezek mind-mind hatással vannak a viselő életére, ezért nem csupán numerológia szempontjából számít a név megválasztása. 

Karolina Grabowska/pexels.com

Mit érdemes választani?

Természetesen abszolút egyéni megítélés kérdése, hogyan fogtok dönteni a névválasztást illetően. Akinek fontos a számmisztika, annak érdemes még a változtatás előtt leülnie egy szakértővel és megnézni, melyik név tűnik a legkecsegtetőbbnek. Emellett fontos mérlegelni azt is, mennyire fontos számodra a saját neved viselése. Ha pl. elismert szakember vagy, akkor nem feltétlenül jó ötlet megváltoztatni a nevedet, mert utána csak bonyodalmakat okozhat a karrieredben.

A numerológia azt is kimondja, hogy mindenki olyan nevet kap az életében, ami a leginkább passzol hozzá, és amit a leghelyesebb viselnie.

Ez akkor is igaz, ha végül úgy döntesz, változtatsz a neveden. Azért teszed ezt, mert akkor és ott ez a leghelyesebb döntés és minden bizonnyal alkalmazkodni fogsz az új nevedhez – személyiség szempontjából is. Viszont sokatmondó lehet, ha kételyeid merülnek fel és nincs jó érzésed ezzel kapcsolatosan. 

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!