Így növeszd a hajad stílusosan!

Így növeszd a hajad stílusosan!

Címlap / Stílus / Haj / Így növeszd a hajad stílusosan!

Esetlen köztes állapot, szanaszét álló tincsek, szokatlan kép a tükörben – a hajnövesztés bizony nem fáklyásmenet. Sokan úgy vészelik át, hogy a célra koncentrálnak. De miért ne nézhetnél ki fantasztikusan addig is, amíg a kívánt hosszt el nem éred?

Meríts ihletet!

Mielőtt elkezded növeszteni a hajad, alaposan gondold át, milyen fazont szeretnél végül. Keress egy olyan hírességet, aki a célodhoz hasonló hajkoronával pompázik a vörös szőnyegen!
A meseszép tincsek látványa arra fog ösztönözni, hogy legyél türelemmel, és válaszd a lehető legegészségesebb ápoló megoldásokat. Sofia Vergara fürtjei nők tízezreinek számára jelentenek ikont.

Ismerd a hajad!

Úgy tűnik, hogy a növesztési szakasz neked örökké tart, míg a barátnőid látszólag egyetlen éjszaka alatt rittyentettek maguknak derékig érő szálakat? Ennek csupán az a titka, hogy ismerni kell a saját haj szerkezetét és sűrűségét, s a megfelelő ápoló cikkeket kiválasztani hozzá.
A megfelelően hidratált tincsek ugyanis bármilyen hosszban jól mutatnak, és nem kell órákat áldozni a „belövésükre”.

Vágass lépcsőzetesen!

A rétegzett, vagy más néven lépcsőzetes hajvágási technikai minduntalan feltűnik a divatmagazinokban.
Hiába, nem olyan múló divatról van szó, mint a ’90-es évek kreppelése: a lépcsőzetes frizura stratégiai döntés, amely jelentősen befolyásolja a volument és a tartást, egyszóval a megjelenést. Kérdezd meg a fodrászod, szerinte előnyödre válna-e!

Figyelj az egészségedre!

Akármilyen nyilvánvalónak tűnik is, de a haj növekedéséhez elengedhetetlen az egészség. Erre nincs biztos recept vagy csodakence.
Ám tény, hogy aki odafigyel a kiegyensúlyozott táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra, annak a megfelelő vitaminok, nyomelemek és tápanyagok bevitelével, valamint az egész test vérkeringésének serkentésével jelentősen nagyobb esélye van a lélegzetelállító tincsekre. Ja, és naponta két liter szénsavmentes ásványvíz is segíthet!

Csináld szakaszosan!

Rengeteg bosszúságtól megkímélheted magad, ha nem rögtön több tíz centivel hosszabb hajat tűzöl ki célul, hanem mondjuk 3-4 hónap alatt megvalósítható frizurát. Add meg magadnak az esélyt a köztes állapot kiélvezésére, s használd ki a lehetőséged az eddig ki nem próbált stílusok viselésére!
Így nem lesz meg benned az a görcsös akarás, hogy iksz idő múlva márpedig bokáig érő copffal kell pompáznod.

Vágass rendszeresen!

A hajnövesztés során leggyakrabban elkövetett hibák egyike az „egészségügyi” vágás mellőzése. Elvégre miért is akarnál centiket veszíteni a kínkeserves türelemmel nevelgetett tincsekből?
Hát azért, mert ha 6-8 hetente nem teszed meg, akkor a végük töredezni kezd, a növekedési folyamat stagnálni kezd, a frizurád pedig lassan sprőd és kezelhetetlen lesz! A vágás tehát gyorsítja és egészségesebbé teszi a növekedést.

Variálj a frufruval!

Ha régebben örökre szóló esküt tettél a frufru mellett vagy ellen, eljött az ideje, hogy felülvizsgáld a döntésed. Az arcformád, a stílusod és a hajad is változhatott annyit, hogy a váltás kellemes meglepetést okozzon.
Ráadásul annyiféle frufru létezik! Egy dolgot azonban érdemes számításba venned a tervezésnél: amennyiben aknéra hajlamos a homlokod, nem célszerű sűrű hajkoronával eltakarni.
Előfordulhat, hogy minden erőfeszítésed ellenére is kínosan lassan nő a hajad. Ha a hosszgyarapodás mértéke nem éri el havonta az 1 centimétert, vagy naponta több mint 100 szálat veszítesz, érdemes orvoshoz fordulnod, mert vitaminhiány, esetleg egyéb egészségügyi ok állhat a háttérben.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!