Így növelheted az önbizalmad

Így növelheted az önbizalmad

Címlap / Életmód / Egészség / Így növelheted az önbizalmad

Az önbizalommal a legtöbb embernek gondja van, bármilyennek is mutatja magát a külvilágnak. Íme tehát néhány tipp, melyekkel több magabiztosságot szerezhetsz! 

Nézz szembe a mumussal!

Tudod, hogy miből meríthetsz jó nagy adag önbizalmat? Abból, ha szembenézel a mumusaiddal, a félelmeiddel. Például, ha nem mersz idegenekkel beszélgetést kezdeményezni, vagy kényelmetlenül érzed magad, ha egyedül el kell mennem moziba, akkor rajta, tedd meg!
Ezáltal rájössz, hogy nem történik semmi katasztrofális dolog, és mivel nem futottál el a helyzet elől, büszke is leszel magadra!

Tűzz ki új célokat

Nagyon fontos, hogy mindig legyenek új céljaid, amikért meg kell küzdened. Ehhez természetesen olyanokat kell választani, amiket el tudsz érni, tehát ne tedd túl magasra – se nem túl alacsonyra- a mércét! Nagy önbizalmat szerezhetsz azzal, ha ezeket teljesíted.

Próbálj ki egy új hobbit

Egy új hobbi nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy próbára tedd magad. Válassz olyan tevékenységet, ami vagy távolabb áll tőled (vagy csak azt hiszed, hogy távol áll), vagy pedig olyat, ami megdobja az adrenalin szintedet.
Tökéletes választás lehet egy extrém sport kipróbálása, például az ejtőernyőzés, vagy a vadvízi evezés. Igazán nagy élményben lehet részed, ráadásul magabiztossá tesz, amiért legyőzted a félelmeidet.

Álarc, maszk nélkül

Vannak olyan nők, akik sehova, még a sarki boltba sem mernek smink nélkül kimenni. Ők sokszor az átlagnál alacsonyabb önértékelésűek, ezért nem merik vállalni igazi önmagukat, mivel meztelennek éreznék magukat. Ha Te is félsz kimenni teljes make-up nélkül, akkor itt az ideje, hogy elkezd!  

Vágj képeket

Meglehetősen kellemetlen és vicces gyakorlat, de a szakemberek gyakran tanácsolják az olyan önbizalomhiányos embereknek, akik túlzottan függnek mások véleményétől. Amikor mész az utcán és jön veled szembe valaki, vágj mókás képeket!
Először nagyon nehezen fog menni, de miután sikerül és már bátran viccelődsz, rá fogsz jönni, hogy nem történik semmi, ha mások ferde szemmel néznek rád. Ennek a gyakorlatnak egy könnyebb és kevésbé kellemetlen verziója, ha csupán mosolyogsz másokra, miközben tartod a pillantásukat.

Ne légy maximalista

Sokan elrontják ott, hogy túlzottan maximalisták, és azt hiszik, mindig mindenben 100%-osan kell teljesíteni. Ez egy ideig megy is, de ez egyenes út a kiégésig, aminek egyik következménye a teljesítmény csökkenése, ami igencsak aláássa az ember önbizalmát.
Bármennyire is távol áll tőled, de próbáld meg kissé lazábban venni a dolgokat és találd meg bennük az örömöt!

Hívd segítségül a kineziológiát

A kineziológia napjainkban csaknem olyan népszerű, mint a pszichológia. Innen származik a következő gyakorlat, melyeket az oldások alkalmával sokszor kell művelni. Csipkedd a térdhajlatodnál hátul mindkét lábadat mindkét kezeddel 12-szer.
Reggel és este végezd el, és meglátod, egy idő után észre fogod venni a változást. A gyakorlatot kiegészítheted egy másikkal, amikor előrehajolva az achilles inat kell csipkedni.

Légy néha egyedül

Minden embernek szüksége van néha arra, hogy egyedül legyen és csak magával foglalkozzon. Vannak, akik ekkor elmennek sétálni, jógáznak a szobában, vagy elmerülnek egy kád aromaterápiás vízben.
Ezek a tevékenységek sokat segítenek, hogy feltöltődj energiával és újult erővel vesd bele magad a következő feladatokba.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást