Nézz szembe a negatív érzéseiddel és állj fel a padlóról!

Nézz szembe a negatív érzéseiddel és állj fel a padlóról!

Címlap / Életmód / Nézz szembe a negatív érzéseiddel és állj fel a padlóról!

Nem csak jó dolgok történnek az életben

Természetes, hogy a pozitív életszemlélet nagyon fontos, hiszen úgy könnyebb elviselni a nehezebb időszakokat. Mert bizony azokból is akad bőven életünk folyamán. Az, aki azt mondja, hogy vele csak jó dolgok történnek, az valószínűleg hazudik. Persze vannak, akik magukra erőltetik ezt a látszatot, és próbálják is minden erejükkel fenntartani. 

De sajnos tény, hogy az életben sok-sok rossz dolog is történik, amelyek kapcsán úgy érzed, legszívesebben ordítanál, kiütnél egy falat puszta kézzel, és jegyet váltanál Izlandra, csak oda. Ilyenkor választhatsz. Vagy homokba dugod a fejed, vagy nyitottan fogadod a negatív érzéseket, megtanulod elfogadni és uralni őket. 

Érzelmi szegénység, amit boldogságnak álcáznak

Ugye hány olyan kapcsolatot látsz te magad is, amelyekről pontosan tudod, hogy nem igazán boldogok a bennük élő emberek, a közösségi oldalakról azonban a legnagyobb egyetértés és boldogság álcája folyik. Mivel ebből nem egy van naponta az üzenőfaladon, úgy érezheted, hogy neked is ezt kell sugároznod 0-24-ben.

Amikor azonban szomorú vagy, nagyon nehezen tudod magadra erőltetni ezt a fene nagy optimizmust. Furcsa érzés kerít hatalmába, amikor látod, milyen boldog mindenki, és te egyáltalán nem ezt érzed. Mi a baj veled? Semmi! De te mégis felöltöd a boldogság álarcát, hogy nehogy valaki felfedezze, mi van belül. Ez azonban nemcsak lelkileg visel meg, és taszít egyre mélyebb szorongásba, depresszióba, hanem testileg, egészségileg is megvisel. 

Tippek a boldogsághoz
Srdjan Pav/istockphoto.com
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást