Ha nem tudod a választ erre a 3 kérdésre, nem lenne szabad szexelned

Ha nem tudod a választ erre a 3 kérdésre, nem lenne szabad szexelned

Címlap / Szerelem / Szex / Ha nem tudod a választ erre a 3 kérdésre, nem lenne szabad szexelned

1/3 Milyen fogamzásgátló módszerek nyújtanak védelmet a szexuális úton terjedő betegségek ellen?

Ma már rengeteg fogamzásgátló módszer létezik, melyek között biztosan mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet, a szexuális úton terjedő betegségek ellen azonban kizárólag az óvszer nyújt védelmet, hiszen ez az egyetlen, amely a fizikai érintkezést is meggátolja.

Megfelelő használat esetén az óvszer nagyon hatékony fogamzásgátló módszer (a teherbeesés valószínűségét mutató Pearl-indexe 2-es, míg a védekezés nélküli közösülésé 85-ös), ugyanakkor fontos tudni, hogy amiképpen 100%-os fogamzásgátló módszer sincs, úgy a nemi betegségek ellen sem nyújt semmi tökéletes védelmet.

Azon túl, hogy az óvszer lecsúszhat vagy kiszakadhat, a szabadon maradó bőrfelületek (például a pénisz töve, az ágyék) érintkezésével is elkaphatóak bizonyos betegségek. Ezeket a kockázati tényezőket tudomásul kell venni.

2/3 Mi számít törvényellenesnek a szexben?

Alapvetően semmi nem tilos, ami felnőtt (a beleegyezési korhatárt elérő), cselekvőképes emberekkel szabad akaratukból és beleegyezésükkel történik. (Vannak persze extrém esetek, ítéltek már el valakit azért, mert fantáziáinak kiélése közben meggyilkolta partnerét, aki ebbe korábban beleegyezett, de talán az ennyire szélsőséges esetek tárgyalásától most eltekinthetünk.)

Ha nem tudod a választ erre a 3 kérdésre, nem kellene szexelnedDmitryPoch/depositphotos.com

Az viszont, hogy mi történik a másik beleegyezésével, sokszor nem is olyan egyértelmű. Nem láthatunk a másik fejébe, még akkor sem, ha szoros és bizalmas kapcsolat van közöttünk, egy alkalmi légyott esetén pedig ez hatványozottan igaz. Egy mozdulat, egy szó, egy gesztus is olyasmi lehet, ami a másik élményét teljesen tönkreteszi, még akkor is, ha egészen odáig ő is élvezte a dolgot.

Az egyetlen megoldás, ha kérdezünk – a közhiedelemmel ellentétben a kommunikáció nem megöli a szenvedélyt, hanem segít, hogy örömet okozzatok egymásnak és a saját vágyaitokat is megéljétek. Amíg minden résztvevő élvezi a dolgot, semmiféle „perverzió” nem számít rossznak vagy tabunak, ha viszont nem beszélitek meg a dolgokat, akkor nem csak a másik jogait sértheted, de emberként is kudarcot vallasz.

3/3 Teherbe eshetsz-e a menstruáció alatt?

Nem, mert menstruáció alatt szexelni annyira undorító, hogy soha senkinek eszébe sem jutna!” – sajnáljuk, de ha ez a válaszod, akkor máris megbuktál a szex-kvízen, és nem kapod meg tőlünk a jogosítványodat. Teljesen rendben van, ha valaki a menstruációja alatt nem szeretne intim kapcsolatot létesíteni, hiszen ez mindenkinek a maga döntése, de olyanok is vannak, akiknek az ég adta világon semmi gondjuk ezzel a témával, sőt akadnak, akik ilyenkor még jobban élvezik a szexet – kedves egészségükre!

Ami igazán fontos kérdés, hogy vajon ilyenkor is kell-e figyelmet fordítani a fogamzásgátlásra? A válasz: attól függ. Ha kapcsolatotok olyan státuszban van, amikor ugyan nem terveztek gyermeket, de ha mégis úgy alakulnak a dolgok, akkor készen álltok és örömmel fogadjátok, akkor ilyenkor talán megengedhetitek a teherbe esés lehetőségét, ennek a valószínűsége ugyanis rendkívül alacsony.

Viszont nem lehetetlen! A spermiumok a hüvelyben napokig is életképesek maradnak, így egy különösen kitartó spermium és egy felboruló ciklus egy korai peteéréssel akár fogantatáshoz is vezethet. Ehhez persze sok körülménynek kell együtt állnia, de a lényeg, hogy a teherbe esés lehetősége a menstruáció alatt is fennáll, a szexuális úton terjedő betegségekre pedig ilyenkor is ugyanolyan fogékony vagy – ha nem fogékonyabb – mint máskor.

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!