Szerelem / Szex

Ha nem tudod a választ erre a 3 kérdésre, nem kellene szexelned

Ha nem tudod a választ erre a 3 kérdésre, nem kellene szexelned

Milyen fogamzásgátló módszerek nyújtanak védelmet a szexuális úton terjedő betegségek ellen?

Ma már rengeteg fogamzásgátló módszer létezik, melyek között biztosan mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet, a szexuális úton terjedő betegségek ellen azonban kizárólag az óvszer nyújt védelmet, hiszen ez az egyetlen, amely a fizikai érintkezést is meggátolja.

Megfelelő használat esetén az óvszer nagyon hatékony fogamzásgátló módszer (a teherbeesés valószínűségét mutató Pearl-indexe 2-es, míg a védekezés nélküli közösülésé 85-ös), ugyanakkor fontos tudni, hogy amiképpen 100%-os fogamzásgátló módszer sincs, úgy a nemi betegségek ellen sem nyújt semmi tökéletes védelmet.

Azon túl, hogy az óvszer lecsúszhat vagy kiszakadhat, a szabadon maradó bőrfelületek (például a pénisz töve, az ágyék) érintkezésével is elkaphatóak bizonyos betegségek. Ezeket a kockázati tényezőket tudomásul kell venni.

Mi számít törvényellenesnek a szexben?

Alapvetően semmi nem tilos, ami felnőtt (a beleegyezési korhatárt elérő), cselekvőképes emberekkel szabad akaratukból és beleegyezésükkel történik. (Vannak persze extrém esetek, ítéltek már el valakit azért, mert fantáziáinak kiélése közben meggyilkolta partnerét, aki ebbe korábban beleegyezett, de talán az ennyire szélsőséges esetek tárgyalásától most eltekinthetünk.)

Az viszont, hogy mi történik a másik beleegyezésével, sokszor nem is olyan egyértelmű. Nem láthatunk a másik fejébe, még akkor sem, ha szoros és bizalmas kapcsolat van közöttünk, egy alkalmi légyott esetén pedig ez hatványozottan igaz. Egy mozdulat, egy szó, egy gesztus is olyasmi lehet, ami a másik élményét teljesen tönkreteszi, még akkor is, ha egészen odáig ő is élvezte a dolgot.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást