Nehéz megbeszélésre készülsz? Meglepő trükkök, amivel erősítheted az önbizalmadat

Nehéz megbeszélésre készülsz? Meglepő trükkök, amivel erősítheted az önbizalmadat

Címlap / Életmód / Egészség / Nehéz megbeszélésre készülsz? Meglepő trükkök, amivel erősítheted az önbizalmadat

Nagyobb meeting készülődik a munkahelyen, ahol ott lesz az új főnök is? Esetleg fel is kell szólalnod a megbeszélésen? Nem csoda, ha már a gondolatától is ideges és stresszes leszel. Ilyenkor gyakran negatív gondolatok keríthetnek hatalmukba, amelyek azt sugallják, hogy képtelen vagy megcsinálni és biztosan leblokkolsz. Nem szabad azonban hagynod, hogy ezek vegyék át az irányítást, el kell hinned, hogy képes vagy rá. Ha odafigyelsz a következő apróságokra, akkor erősítheted az önbizalmadat és sikerrel veszed majd az akadályokat!

Hallgass zenét

A zenehallhatásnak számtalan pozitív hatását ismerjük, ezek közül most csak az egyiket emelnénk ki, mégpedig azt, hogy önbizalmat ad.

Bizonyára neked is vannak kedvenc dalaid, vagy egy ősrégi sláger vagy egy vadiúj dal, amelyek visszaadják a hitedet és felpörgetnek.

Legyél bárhol, készülődj reggel otthon vagy utazz a metrón, csak indítsd el a lejátszót, tekerd fel a hangerőt vagy dugd a füledbe a fülhallgatót és engedd el magad.

Engedd, hogy átjárjon a kellemes dallam és ritmus, relaxálj és hagyd, hogy észrevétlenül is feltöltődj.

Viselj pirosat

Elsőre talán megmosolyogtat az a tanács, miszerint, ha piros színt teszel magadra (akár csak rúzs vagy manikűr), visszatér az önbizalmad, de próbáld csak ki, meglátod, tényleg működik!

Eljött a nap, amikor fel kell szólalnod az egész cég előtt? Csak vedd ki a szekrényedből azt a piros ruhadarabodat, amelyben tudod, hogy magabiztosabban indulsz útnak.

Kutatások bizonyították, hogy az olyan merész színek, mint például a piros, pozitív irányban befolyásolják a viselkedésünket és erővel, jókedvvel töltenek fel bennünket.

Ha ebben szólalsz fel a tömeg elől, a többieknek biztosan eláll majd a lélegzete.

Fújd be magad a kedvenc parfümöddel

Ha már szó esett a reggeli készülődésről, nem csak a ruhára érdemes odafigyelned, hanem az illatodra is!

Csak fújd be magad kedvenc parfümöddel és azonnal visszatér a magadba vetett hited és a bátorságod.

Kutatások bizonyították, hogy azok a nők, akik a jól megszokott illattal fújják be magukat, sokkal magabiztosabbnak érzik magukat azoknál a társaiknál, akik parfüm nélkül indulnak munkába.

Készíts szelfit

Valószínűleg ez az a pont, amikor azt mondod, hogy „na, persze…”. De elgondolkodtál már azon, hogy vajon a sztárok miért készítenek magukról állandóan szelfit? Eláruljuk: főleg azért, mert ez visszaadja az önbizalmukat!

Éppen ezért érdemes neked is a nagyobb megbeszélések előtt fognod a telefonodat és készíteni magadról egy fotót. Hidd el magadról, hogy csinos és szép vagy, mosolyogj és nézd vissza a fotót.

Ugye, nem is sikerült rosszul? Ezzel az érzéssel indulj el otthonról és meglátod, nagyobb önbizalommal vághatsz bele a meetingbe!

Sportolj rendszeresen

A rendszeres testmozgásnak is számtalan pozitív hatása van, többek között jót tesz az önbizalmunknak is. Ha nem hiszed, próbáld ki!

Járj el rendszeresen edzőterembe, iratkozz be fitneszórákra, menj el uszodába vagy futni a parkba. Testmozgás közben az endorfinok felszabadulnak és sokkal jobban fogod magad érezni utána.

Az pedig külön öröm, ha azt látod, olvadnak le rólad a pluszkilók és izmosabbá válsz. Hát, kell ennél jobb önbizalomnövelő?!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást