Ne ragaszkodj semmihez és minden a tiéd lehet! A lelki fejlődés evolúciója

Ne ragaszkodj semmihez és minden a tiéd lehet! A lelki fejlődés evolúciója

Címlap / Életmód / Lélek / Ne ragaszkodj semmihez és minden a tiéd lehet! A lelki fejlődés evolúciója / 2. oldal

Milyen az élet a ragaszkodáson túl?

Egész egyszerűen szabad! A ragaszkodás elhagyása magával hozza azt is, hogy már semmiből sem kell túl sok, mert rájössz, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség határozza meg a boldog életet. Vagyis nem fog érdekelni, hogy nem a legújabb autócsodákban ülsz, inkább az számít, hogy ki ül az anyósülésen. Nem fogsz ragaszkodni a méregdrága ruhákhoz, táskákhoz cipőkhöz, mert tudod, hogy nem ezek tesznek boldoggá, kiegyensúlyozottá.

A túlzott ragaszkodás a tárgyakhoz előidézi, hogy egy idő után az ember akarva-akaratlanul abban mérje az értékeket. Az ingerküszöb kitolódik és a túlzott fogyasztás miatt ködössé válhatnak az igazán fontos dolgok. Szintúgy igaz ez az emberi kapcsolatokra is. Túlzott ragaszkodás hatására, már nem is látni igazán a másikat, akit a birtokló fél megfojt ragaszkodásával.

Egy érzelmileg stabil kapcsolatban nincs birtoklás és ragaszkodás. Szeretet van és bizalom. No meg persze egy egészséges féltékenység, ami izzásban tartja a tüzet. A két fél azonban nem egymás tulajdona. Néha érdemes egy kis szünetet tartani fejben és átgondolni, hogy „Ki is vagyok a társam nélkül?” Mert sok pár már annyira összeolvadva él, hogy megszűnnek egyénként létezni, ami szintén rombolóan hat a személyiségre. Jól szeretni leginkább úgy lehet, ha mindenki a saját boldogságáért felel és kizárólag önmagához ragaszkodik túlságosan.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást