7 mutatós dekoráció az erkélyre, amit te is kipróbálhatsz!

7 mutatós dekoráció az erkélyre, amit te is kipróbálhatsz!

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 7 mutatós dekoráció az erkélyre, amit te is kipróbálhatsz!

Ha te is olyan szerencsés vagy, hogy akár egy csöppnyi erkélyed is van, érdemes kihozni belőle a maximumot, minden négyzetmétert kihasználni és otthonossá tenni. Cikkünkben ehhez nyújtunk neked ötleteket. Kattints!

Romantikus-virágos

A legapróbb erkélyt is barátságos kuckóvá lehet varázsolni a megfelelő bútordarabokkal, néhány jól megválasztott kiegészítővel, dekorációs elemmel.

A hely szűke itt sem jelent gondot, hiszen ezen az alig néhány négyzetméteres balkonon elfér egy asztal két székkel, valamint egy tároló ládából avanzsált kényelmes padocska is helyet kapott.

A pad támlájául a falra kreatívan felszerelt almazöld díszpárnák szolgálnak, melyek színben remekül harmonizálnak a székpárnákkal és az asztalt díszítő virág kaspójával.

Az erkély romantikus hangulatához a falon díszelgő meseszép hortenziák is sokat hozzátesznek.

 

Zöldövezet az emeleten

Ha nincs kerted, viszont van elég hely a teraszodon vagy erkélyeden, tedd zölddé műfűvel, és még a gyerekek is motorozhatnak rajta, mintha csak a szabadban lennének.

Akár egy gyephatású, strapabíró szőnyeg is megteszi, a hatást pedig fokozhatod, ha az erkélykorlátra futónövényt teszel.

Ha nem zsúfolod tele bútorokkal, tényleg úgy érezhetitek magatokat, mint egy kertben.

Mediterrán terasz

Ezen a stockholmi teraszon egyszerre van jelen a skandináv és mediterrán stílus – a visszafogott színek és természetes anyagok remekül passzol a sok zöld, a pink szék pedig a terasz üde színfoltja.

A berendezést nem bonyolították túl: akár egy nappaliba is beillő kényelmes, L-alakú ülőgarnitúra keretezi a teraszt, középen helyes kis dohányzóasztal.

Semmi sallang, semmi giccs, sötétben is nagyon hangulatos lehet, amikor a falak között átívelő, egyszerű villanykörtékből álló füzér világítja meg a teret.

Szőnyeg és szobanövények

Ez a helyes kis erkély is bizonyítja, hogy igazán nem kell sok ahhoz, hogy otthonossá tegyünk egy alig néhány négyzetméternyi helyet: egy cuki szőnyeg, néhány szobanövény, színes párnák, és kész is.

Egy kisebb méretű kerti kanapé és egy használaton kívüli szék – asztalként újragondolva – és meg is van a hangulatos sarkunk a reggeli kávé elfogyasztására.

 

Virágok között

A virágok kihagyhatatlan elemei a terasz vagy erkély dekorációjának, nagyon sokféleképp lehet őket variálni, és szinte életre keltik a helyiséget.

Néhány egymásra fordított almásládából mutatós kis virágtartó polcot fabrikálhatsz magad is, ha kedveled a natúr megoldásokat.

 

Beépített kuckó

Gondoltad volna, hogy egy erkélyből nyugodt kis dolgozósarkot lehet kialakítani?

Ez a fotó remek inspiráció lehet, ha épp azon töröd a fejed, hogyan is lehetne kihasználni ezt a kevés helyet, melyet az erkély beépítésével nyerhetsz.

Csendes, világos zuga a lakásnak, melyet aztán kedvedre variálhatsz tovább – nem használt vagy régebbi bútordarabjaid átszabásával, átfestésével ügyesen berendezheted.

Fűszerkert a balkonon

Ha kert híján sem akarsz lemondani a kertészkedésről, és elsősorban nem túl nagy helyigényű fűszernövényeket szeretnél termeszteni, készítsd raklapból virágtartót, és akaszd az erkély falára.

A kaspók mellé akassz fel befőttes üvegből készült mécseket is, és a hangulatvilágítás is meg van oldva.

 

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást