Így mutat majd tökéletesen a vörös rúzsod

Így mutat majd tökéletesen a vörös rúzsod

Címlap / Stílus / Arc / Így mutat majd tökéletesen a vörös rúzsod

Manapság nagy divat élénk, feltűnő árnyalatú rúzsokat használni akár a hétköznapi sminkelések során is, ám azzal sokan nincsenek tisztában, hogy lehet ezt a terméket tökéletesen felvinni az ajkakra.

Radírozás

Már most le kell szögeznünk, hogy a rúzs akkor mutat hibátlanul, ha az alap, amire felviszed, ugyancsak tökéletes. A kicsit is repedezett, vagy száraz ajkakat a vörös rúzs kiemeli, sőt, mondhatjuk, hogy még jobban elcsúfítja.
Éppen ezért első lépésként arcra készült, az egészségre ártalmatlan radírral (pl. méz és cukor, vagy só és olaj) óvatosan át kell dörzsölnöd az ajkaidat. Használhatsz fogkefét erre a célra, de ezzel különösen gyengéden kell bánnod.

Jöhet a hidratálás

Akár csak a bőr esetében, az ajakak kényeztetése során sem maradhat el a hidratálás, miután végeztél a radírozással. Gyakorlatilag bármilyen olaj, ami jót tesz a hajadnak, bőrödnek, az ajkaidat is táplálja.
Csupán arra ügyelj, hogy ezeket ne nyeld le, mert bár legtöbbször ártalmatlanok, a ricinusolaj pl. hashajtó hatású. Az olajokon felül használhatsz mézet, vagy természetesen bármilyen tápanyagokban gazdag ajakírt.

Használj rendszeresen ajakírt

Valószínűleg nem minden nap rúzsozod az ajkaidat, de ezeken a napokon sem szabad elfeledkezned azok hidratálásáról.
Főleg a hideg, szeles időben kell erre gondolni, és ha máshogy nem, legalább átlátszó ajakbalzsammal kényeztetni a bőrt, ami az esztétikus látvány mellett egyúttal meg is óvja a szádat a kiszáradástól.

Ne hagyd kiszáradni

Az odafigyelő ápolás mellett szót kell ejtenünk a belső táplálásról is, hiszen a folyadékhiány gyakran az ajkakon jelentkezik először. Ha nem iszol eleget, sokkal előbb és sokkal könnyebben ki fog száradni a szád, mint azoknak, akik a megfelelő mennyiségre nagyon ügyelnek.
Amennyiben a tested hidratált, a bőröd is az lesz, és ekkor elég, ha minimális figyelmet fordítasz az ápolására.

Kezdődhet a rúzsozás

Ha jól áll az ajakkontúr, akkor mindenképpen használd, de csak olyat, ami megegyezik, vagy nagyon hasonlít a rúzs színéhez. A kontúrnak nem kell vékonynak lennie, sőt, tartósabb és szebb lehet, ha csaknem az egész ajkadat befeded vele.
Amennyiben úgy érzed, ezt nem tudod beiktatni a sminkelésbe, ecsettel vidd fel a rúzst az ajkaidra, így sokkal pontosabban és könnyebben el tudod oszlatni a felületén. Ezt követően, hogy ne legyen túl éles határ az ajkaid és a bőröd találkozásakor, fordítsd meg az ecsetet, és a pálca legömbölyített végével gyengéden satírozd el a vonalat.

A természetességért

Bár az előbb említett technikával is meglehetősen esztétikus smink készülhet (pont azért, mert az éles határ elmarad), még inkább természetes lehet a végeredmény, ha az ujjaiddal oszlatod el a rúzst.
Ha esetleg valahol kifutottál a vonalakból, használj vattát, vagy fülpiszkálót a felesleges rúzs eltávolításához, végül pedig tüntesd el alapozóval a hiba helyét.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást