Pénz és hivatás

Munkába állás bármiáron? Problémák az állásinterjún

Munkába állás bármiáron? Problémák az állásinterjún

Amikor végre lehetőséget kapunk, és behívnak az állásinterjúra, akkor bizony sokszor előfordulhat, hogy nem éppen nekünk lett kitalálva az adott munkahely, vagy pozíció. Mi mégis szeretnénk, mert szükségünk van rá az anyagiak miatt. Ha a következők valamelyikével találkozol, akkor érdemes végiggondolni, hogy biztosan ez az, amit keresel.

Nagyon hosszú interjú

Egy átlagos állásinterjú arra való, hogy a munkáltató megismerjen téged, illetve te megismerd a leendő munkahelyedet. Ez azonban nem azt jelenti, hogy mindent, de mindent ki kell deríteni a másikról. A túl hosszúra nyúló interjú sajnos sokszor jelentheti azt, hogy az adott munka kicsit sem rugalmas, és minden feltétel nagyon szigorú.
Ez persze nem feltétlenül baj, de a sok forduló alatt az ember azért nagyjából rájöhet, hogy egy ennyire hosszan elnyúló interjú nem éppen azt jelenti, hogy kiegyensúlyozott és boldog életet élhet egy merev és teljesen elutasító munkahely mellett.

Túl rövid interjú

A túl hosszú interjú sem jó, ám az sem éppen jó jel, ha 2 perc után mosolyogva közlik veled, te vagy az ő emberük. Persze előfordulhat, hogy éppen ebben a pillanatban találtad meg az álommunkát, de azért nem árt élni a gyanúperrel, hogy valami nem egészen stimmel.
Ilyen esetekben érdemes egy – két jól irányzott kérdéssel megtudni, hogy pontosan mi lesz a feladatod, azt hol kell végezned, és hasonlók. Sajnos sokszor előfordul, hogy a gyors felvétel után kiderül, hogy a feladatod házalás különböző termékekkel.

Sokan vannak egyszerre

Amikor egy interjúra megérkezel, és azt látod, tele van a váró, az még egyáltalán nem rossz jel. Az azonban, amikor 10-esével, 20-asával hívnak be titeket a szobába, az már nem annyira jó. Az esetek többségében ilyenkor megkezdődik egy fejtágítás, ahol elmondják, hogy mennyire jó az adott cég terméke, és mennyire megéri náluk dolgozni annak ellenére, hogy fizetés az sajnos nincs.
Kicsattanó mosolyú emberek tudatják velünk, hogy mennyit köszönhetnek a cégnek, és ösztönöznek a munkakezdésre. Hacsak nem vagy megáldva tökéletes értékesítői vénával, akkor inkább mosolyogva állj fel, és csendben hagyd el a termet.

Nem válaszolnak egyenesen a feltett kérdésekre

Nagy gondot sejtet az is, amikor egy – egy feltett kérdésre rendre kitérő választ kapsz. Ez jellemzően azt jelenti, hogy valamit nem mondtak el neked, hiszen ha azt tudnád, nagy eséllyel felállnál, és megköszönnéd a munkát.
Határozottan, de tisztelettel kérdezz rá újra, és ha ekkor sem kapsz egyenes választ, akkor inkább ne próbálkozz az adott állással.

Kor

Jó dolog a fiatalos munkakörnyezet, de azért az egy kicsit fura, amikor mindenhol, minden irodában és székben tulajdonképpen csak fiatalokkal találkozol, és a leendő főnököd is épp csak elhagyta az egyetemet.
Persze a fiataloké a lendület, de az idősebbek rendelkeznek egy hatalmas előnnyel: tapasztalattal. Ha minden kollega pelyhes állú, az nem feltétlenül jelent jót, hiszen feltételez egy – két dolgot a cég tapasztaltságáról, és ezáltal a biztonságáról.

„Lépj be”

Ha már biztonság: az sem feltétlenül nyerő terep, ha egy frissen induló céggel próbálkozol. Persze tökéletes lehet, hiszen mindenki elkezdi valahol, de tudd, nem minden indulásból lesz siker-sztori.
Ha a családfenntartás a tét, akkor inkább menj biztosra, és vállalj másodállást az adott cégnél. Így nem maradsz le semmiről, de a mindennapjaid is biztosítva vannak.

Gyors cserélődés

Bár az interjún nem egyszerű kideríteni, mégis fontos infó lehet, hogy mennyire nagy a kollégák között a fluktuáció. A gyors cserélődés ugyanis nem éppen azt jelenti, hogy a munkatársak elégedettek és szeretik a munkájukat, valamint a munkahelyüket.A munkahely nem az élet színtere, de nem kevés időt töltünk ott, ezért fontos, hogy szeressük amit csinálunk, és ne az utolsó hely legyen, ahova egy nap el szeretnénk menni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást