Stílus / Divat

A múlt évtized legcikibb divattrendjei

Bár tudjuk, hogy a divat ismétli önmagát, és azt is, hogy ami most trendi, az hamarosan ciki lesz, ami pedig ciki, idővel újra menő lehet – lásd a ’90-es évek reneszánsza a kamaszok körében – azért a 2010-es évek nagy divattrendjeiből ezeket reméljük, egy darabig nem fogjuk viszontlátni. És még jobban reméljük, hogy nem kerülnek elő rólunk a fotók, amin viseljük őket.

Ultravékony szemöldök

Lehet, hogy a tökéletességig waxolt, órákig rajzolgatott és vastagra kontúrozott szemöldök néhány évtized múlva ugyanilyen viccesnek tűnik majd, de a cérnavékonyra szedett, vagy éppen teljesen eltüntetett és visszarajzolt szemöldökök gondolatától mostanra mindannyian összerázkódunk.

Főleg azért, mert mindannyiunkról lapul egy ilyen szemöldökös fotó a középsulis képeket rejtő albumban, ne is tagadd, hogy így van…

 

Real Housewife frizura

A hullámos haj valószínűleg soha nem megy ki a divatból, de a 2010-es években volt egy időszak, amikor az ondolált hajat tilos volt átmozgatni, megrázni vagy átfésülni, a hajsütőről lekerülve azonnal hajlakkal betonoztuk be abba az állapotába, amiben úgy nézett ki, mintha még mindig ott lenne a közepében a hajsütő kúpja.

Mentségünkre szóljon, hogy a tévében futó összes Real Housewife sorozat összes szereplőjének ilyen volt a haja, szóval nem volt nehéz elhinni, hogy ez a trendek trendje.

 

Vállkivágásos felsők

Utólag belegondolva érthetetlen, hogy miért voltak ENNYIRE népszerűek ezek a felsők, és egyáltalán hogyan jutott eszébe valakinek, hogy két lyukat vágjon egy teljesen jó pulóverbe, de hát a divat vesz néha érdekes fordulatokat.

Mi csak abban reménykedünk, hogy ez a trend ebben a formában most egy olyan fordulatot vesz, ami után nem fog még egyszer szembejönni velünk.

 

Színes és mintás harisnyák

Csíkok? Oké! Pöttyök? Belefér. De ne add az ártatlant, te is tudod, hogy miről beszélünk! Volt egy időszak, amikor a harisnyatervezőkkel elszaladt a ló, és a szoknyák (de még inkább a rövidnadrágok) alól a legvadabb színekben és mintákban legyártott harisnyákat villogtattuk.

Azon kívül, hogy nagyon kevesek alakjának tesz jót, ha egy Klimt-festményt viselnek a lábaikra tekerve, elég komoly kihívás is volt ezekkel a harisnyákkal úgy felöltözni, hogy a végeredmény ne legyen teljesen nevetséges, és hát többnyire nem is sikerült.

Olvastad már?  Ilyen volt hazánk nyara 50 évvel ez előtt - Kedvenc retro fotóink

 

Mullett szoknya

A rosszul vágott frizuráról elnevezett, előnytelenül szabott, a legkellemetlenebb helyeken elvágott és érthetetlen szabásmintájú szoknyák kínosan hosszú ideig uralták a trendeket, megjelentek hétköznapi és alkalmi viseletként is, és valami teljesen rejtélyes oknál fogva elhitették velünk, hogy romantikus vagy éppen vagány darabok.

Az igazság az, hogy szinte senkinek nem állnak jól, összenyomják az alakot és nagyon nehéz öltözködni hozzájuk, nagyjából 2012. és 2014. között mégis olyan népszerűek voltak, hogy még a legnagyobb divatházak bemutatóin is feltűntek. Az egészen drámai változatok elől kényelmetlenül rövidek voltak, hátul pedig a földet söpörték.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást