Téli szorongás? Ez az egy mozgásforma segíthet!

Téli szorongás? Ez az egy mozgásforma segíthet!

Címlap / Életmód / Téli szorongás? Ez az egy mozgásforma segíthet! / 2. oldal

Az már régóta nem titok, hogy a rendszeres mozgás sokat tud segíteni a szorongáson – nem véletlen, hiszen boldogsághormonokat szabadít fel, amitől kevésbé látja borúsnak az ember a világot. Az alábbi azonban állítólag a leghatásosabb mozgásforma arra, hogy elűzd a téli rosszkedvet, és elejét vedd a szorongásnak!

Én nem vagyok nagy zumbapárti, mert úgy gondolom, hogy formálódásra és fogyásra nem sok haszna van. Az kétségtelen, hogy a tánc segít levezetni a stresszt, és így csökkenti a szorongást és a depressziót is.

Ez az egy mozgásforma segíthet a téli szorongásodonKép forrása: nikitabuida/depositphotos.com

Sőt, a tánc azért is hozzájárulhat a mentális egészséged megtartásához, mert egyfajta önkifejező eszköz. Ha ritmusra mozgatod a tested, az segít összekötni és szorosabb kapcsolatot kiépíteni a tested és az elméd között.

Arról nem is beszélve, hogy ahhoz, hogy egy zumbaórát végig tudj csinálni, oda kell figyelni a koreográfiára. Ez elvonja a figyelmed a mindennapi problémákról, és egy kicsit kikapcsolja az agyad.

Ha úgy érzed tehát, hogy elhatalmasodik rajtad a téli depresszió vagy az évszakváltás okozta szorongás, esetleg csak rossz a kedved a folyamatos borús időjárás és a vírus miatt, zumbázz, ha szeretnéd levezetni a stresszt.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»