Téli szorongás? Ez az egy mozgásforma segíthet!

Téli szorongás? Ez az egy mozgásforma segíthet!

Címlap / Életmód / Téli szorongás? Ez az egy mozgásforma segíthet!

Az már régóta nem titok, hogy a rendszeres mozgás sokat tud segíteni a szorongáson – nem véletlen, hiszen boldogsághormonokat szabadít fel, amitől kevésbé látja borúsnak az ember a világot. Az alábbi azonban állítólag a leghatásosabb mozgásforma arra, hogy elűzd a téli rosszkedvet, és elejét vedd a szorongásnak!

A szorongás lassan népbetegséggé válik, ami nem is csoda, hiszen a világunk felgyorsult, sokkal stresszesebbek vagyunk, amit a szervezet így „vezet le”. Régóta nem titok, hogy a rendszeres mozgás segíthet a mentális problémák, például a szorongás, sőt, akár a depresszió enyhítésében is. Egész egyszerűen azért, mert olyan hormonális változásokat indít be a szervezetben, amelyek természetesen jobb kedvet okoznak. Az már csak hab a tortán, hogy a legtöbb mozgásféléhez ki kell menni a lakásból a szabadba. Ez megint kicsit csökkentheti a stressz-szintet, és megmenekíthet a szorongástól. Attól függetlenül, hogy most zárva tartanak a konditermek, otthon is tudsz mozogni, Youtube-on számtalan edzős videót találhatsz minden kategóriában.

De melyik a leghatásosabb gyakorlat akkor, ha minél hamarabb szeretnél megszabadulni a rossz idő és a kevés napfény okozta téli borútól?

Nem a futás, nem a jóga, de még csak nem is a meditáció – állítólaga zumba az, ami ilyenkor a legtöbbet segít.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»