Divat / Stílus

Most a méret a lényeg: érkeznek a boltokba az idei év legszebb táskái

Most a méret a lényeg: érkeznek a boltokba az idei év legszebb táskái

Korábban sokkal kisebb figyelmet fordítottam arra, milyen táskákat viselek, mert nagyon macerásnak éreztem egyik napról a másikra átpakolni az összes holmimat. Ez csak fokozódott, amikor újdonsült anyuka lettem, és kizárólag az számított, hogy semmit se hagyjunk otthon. Szerencsére az utóbbi időben több időm volt rá, hogy ne csak a praktikummal, hanem a trendekkel is többet foglalkozzak. De vajon milyen csodás táskákat tartogat nekünk az idei tavaszi, nyári kollekció?

Szőtt és zsákos

Amikor már azt gondolod, hogy nem igazán tudnak új fazont, vagy éppen formát mutatni a tervezők, akkor mindig kiderül, hogy akadnak újdonságok a tarsolyukban. Ez különösen igaz a táskák világára, ahol nem ritkán álmodnak meglehetősen nagyot azok, akik diktálják a divatot.

A kisebb, szájuknál húzott fazonú táskák ugyan már korábban is felbukkantak a különféle trendekben, most hangsúlyosan azok a darabok kerültek előtérbe, amik tényleg zsákokra emlékeztetnek.

Maga a kidolgozás is szót érdemel egyébként, mert ez a szőtt hatású megjelenés különösen népszerű lesz az előttünk álló évben.

 

Maradhat a rojtos

Jó hír, hogy ha az előző években beszereztél néhány rojtokkal gazdagított táskát, akkor nem kell őket a szekrényed mélyére rejtened: ezekből a fazonokból többet is felvonultattak a tervezők a kifutókon.

Gyakorlatilag nem volt olyan fazon, amire ne kerülhetett volna rojt.

Az oversized méretektől kezdve, az egészen apró táskákig, a korábban említett zsákos formákon egyaránt megjelentek a rojtok. Némileg újdonságnak számít, hogy a könnyed hatást kölcsönző rojtok időnként nem arra lógtak, amerre éppen a szél fújta őket: sokszor mindkét felüket rögzítették a tervezők. Így egyszerre keltettek bohókás, mégis kifinomult hatást.

 

Vissza a természethez

A természethez való kapcsolódás idén több fronton is jelen van a divatban. Többek között ott vannak a különféle levél- és trópusi minták, amik mindenhol felbukkannak – természetesen a táskákon is megjelennek. Idén a ruhákon és a kiegészítőkön éppúgy előszeretettel használtak a tervezők természetes anyagokat.

Megjelent a rafia, amiből durvább tapintású és a megszokottnál jóval egyedibb külsejű táskák készültek.

Ezeket a táskákat már messze nem csak a nyaralásokon és a tengerpartokon viselhetjük, a divat szerint ugyanis ott a helyük a hétköznapok forgatagában is.

 

Kézműves termékek

Már a rafiából készült táskák is erősen a kézműves termékek vonalát erősítik, azonban ez a trend az elmúlt években kezdett erőteljesen kibontakozni.

Folytatódik a sikerszéria, ugyanis minden népszerűnek számít, ami kötött, horgolt, szőtt, vagy éppen font.

Legyen kicsi, vagy nagy, hálószerű, vagy éppen alkalmi táska, ha az említett technikákkal készült, akkor idén ott a helye a porondon. Sok bohém táska készült ezekkel a megoldásokkal, hiszen a sok-sok rojt, dekoráció éppen ezt a hatást éri el, azonban nem kell sokat keresgélni a visszafogott és a kifinomult darabok után sem.

 

Vedd a nagyot!

Az elmúlt években háttérbe szorultak a méretes táskák, azonban idén ismét széles kínálat érkezik az oversized fazonokat illetően.

Itt is a lehető legkülönbözőbb megoldások kerültek a kifutóra, és a teljesen egyszerű, már-már bevásárlószatyor-szerű, textil táskáktól kezdve, a vállon megköthető, díszes fazonok is a porondra jutottak.

Népszerűbbnek tűnnek a kissé ormótlannak ható, könnyed anyagú, túlméretezett táskák, mint a keményebb, merevebb anyagú és formájú darabok, bár utóbbiak táborát erősítik a kitömött, párnás változatok, amik ugyancsak népszerű választásnak ígérkeznek az előttünk álló szezonban.

 

Még mindig próbálkozik az övtáska

Már évek óta próbál visszatörni a divatba az övtáska, bár eddig nem mondhatjuk, hogy eget rengető lett volna a sikere. Idén is nagy divatmárkák vonultatták fel a kifutóikon ezt a fazont, és sok helyen ezúttal már nem a megszokott formában láthattuk ezt a praktikus darabot.

Az övtáska idén – a nevével ellentétben nem a derékon, de nem is a csípőn futott, hanem keresztben, oldaltáskához hasonlóan vették fel őket a modellek.

Ez egy kicsit újfajta értelmezése lehet az övtáskáknak, és talán a nagy visszatérést is meghozhatja ennek a furcsa, de praktikus fazonnak.

 

Maradnak a hátizsákok

Az elmúlt szezonok nagy visszatérői voltak, és most sem mondhatjuk, hogy ne lenne helyük a divatban a hátizsákoknak. Ugyanakkor érezhetően visszaesett a népszerűségük a kifutókon, legalábbis a klasszikus változatok kisebb arányban képviseltették magukat.

Annál többször bukkantak fel a cikk elején is említett zsákos fazonok: idén úgy néz ki, hogy ez a forma igazi slágerdarabnak számít, függetlenül attól, mekkora méretben, vagy éppen hol viseljük magunkon.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást