Hogyan mondd meg a partnerednek, ha nincs kedved szexelni?

Hogyan mondd meg a partnerednek, ha nincs kedved szexelni?

Címlap / Szerelem / Szex / Hogyan mondd meg a partnerednek, ha nincs kedved szexelni?

Bárkivel előfordul: egész nap dolgoztál, fáradt vagy, túlhajtottad magad edzésen, vagy éppen érzelmileg nem vagy ott, hogy át tudd magad adni a szexnek a pároddal. Van, aki ezt minden probléma nélkül megérti, de akad, aki a szívére veszi a dolgot – ha olyan emberrel élsz együtt, aki az utóbbi kategóriába tartozik, fogadd meg az alábbi tippeket, és ezek szerint kommunikáld, hogy nincs kedved az esti hancúrhoz.

Először is érdemes tisztázni: azzal, hogy a pároddal más a szexuális ritmusotok, alapvetően nincs semmi baj – ha néha megkívánja a szexet, te pedig olyankor nem igazán szeretnél ágyba bújni, nem azt jelenti, hogy nem illetek egymáshoz, csak azt, hogy két különálló ember vagytok, más preferenciákkal.

Még ennek tudatában is tudja azonban bántani az ember egóját a visszautasítás, ez is teljesen természetes jelenség. Szexuálpszichológusok szerint az egyik leggyakoribb konfliktust egy párkapcsolatban a különböző szexuális étvágyból adódó problémák okozzák.

A helyzet azért is lehet kifejezetten kényes, és részben ez az oka annak, hogy érdemes beszélni róla, hiszen egy párkapcsolatban általában azt várjuk el a másiktól, hogy legyen monogám, vagyis ne feküdjön le senki mással, csak a párjával.

De ha a szexuális közeledését a párja gyakran elutasítja, és a kapcsolaton kívül nem kereshet kielégülést, az frusztrációt okozhat, amitől megromolhat a kapcsolat.

Szakértők szerint a szexuális visszautasítást négy különböző oldalról szokták megközelíteni, egyértelműen nem mindegyik jelent jó hozzáállást.

1. A támogató elutasítás: ugyan visszautasítod a párodat, és jelzed, hogy aznap este nem szeretnél lefeküdni vele, de ezzel együtt biztosítod is arról, hogy legközelebb bepótoljátok – így érzi a másik, hogy törődsz az érzéseivel, és nem agresszívan utasítod el. Még jobb, ha ajánlasz alternatívát: összebújhattok, vagy megmasszírozhatod a hátát, ha nem feltétlenül csak szexre, de gyengédségre is vágyik.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»