15 mondat, amit csak egy introvertált ember mondhat – Jellemzőek rád?

15 mondat, amit csak egy introvertált ember mondhat – Jellemzőek rád?

Címlap / Életmód / Lélek / 15 mondat, amit csak egy introvertált ember mondhat – Jellemzőek rád?

Hallottál már az introvertált személyiség fogalmáról? Valószínűleg igen: a gyakran befelé forduló, a magányt pihentetőnek megélő emberek néha bizony képesek lábon kihordani egy infarktust, ha hangos közegben, csicsergő emberek között kell huzamosabb időt eltölteniük; ha társaságban órákig vesztegelnek és nem tudnak egyedül lenni legalább két-három percre; sőt néhányan még attól is kiborulnak, ha meghívást kapnak egy összejövetelre.

Lehet, hogy te is közéjük tartozol? Nos, a legtöbben intro-és extrovertált személyiségjellemzők, nevelési elvek, az életet gyökeresen megváltoztató események és a közegünk tulajdonságainak valamiféle egészen egyedi keverékei vagyunk, így simán lehet, hogy imádsz szerepelni, mégis értékeled az egyedül töltött időt – viszont, ha ezt a 15 érzést mind jól ismered és rendszeresen átéled, nem kérdés, hogy nagyobb részt introvertált vagy, ami –az első, általában negatív gondolatokat félretéve- nagyon is hasznos tulajdonság is tud lenni!

Lássuk, mi ez a 15, határozottan introvertált érzés, egy igazán introvertált ember szájából:

1/15. „A tökéletes hétvége nekem nem buli és brunch, hanem lazítás és olvasás”

Ha választhatnál egy bulizással, vicces társasággal és koktélokkal tarkított hosszú este, és egy kád forró víz között, nem kérdés, hogy a könyvvel-lazítással megspékelt csend mellett tennéd le a voksod?

Nincs ezzel baj, hiszen a töltődés igenis szükséges, és tudjuk, hogy az introvertáltaknak is vannak barátaik, csak nem a hangos, hajnali 5-kor hazamenős fajtából – persze igyekezz társasági életet élni, de sose bánd, ha kimaradsz egy-egy őrült éjszakából!

2/15. „Nem is akarok menni…és ha lemondanám?”

Az egyik legnehezebb ügy, amivel minden igazán introvertált embernek meggyűlik a baja: a társaságba járás és az, hogy a kimozdulás végül élvezetes legyen.

Ha néha-néha azért van kedved elmenni otthonról, de a legtöbbször addig hezitálsz, míg a végén elkésel és igazából semmi kedved megjelenni a találkán, nincs veled igazán semmi baj, csak nagy valószínűséggel introvertált vagy!

Üdv. a kicsit furcsa, kicsit antiszociális, mégis szuper világban!

3/15. „Kiráz a hideg a kérdéstől, hogy mizu?”

Szeretsz beszélgetni, imádod megfejteni a világot, a legjobb barátnőddel való filozofálgatás pedig rengeteg energiával tölt fel, de ha elmész egy társaságba, ahol maximum az arcoskodás a fő tevékenység, kimerülsz és azonnal haza akarsz menni?

Kiborulsz, ha valaki megkérdezi, hogy mizu, és tudod, hogy igazából kicsit sem érdekli az őszinte válasz?

Nehezedre esik felszínes témákról pötyögni a közös csoportban? Welcome to Introvertált-világ!

4/15. „Nekem nem az adrenalin az élmény”

Az introvertált emberek nem igazán értik, miért kell elmenni minden buliba, részt venni minden koncerten és bejelentkezni minden fesztiválról, amikor egy hatalmas kirándulás a kutyával vagy egy csendes, borral és beszélgetésekkel töltött este is szuper élményt tud nyújtani…

Igazuk van!

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»