5 gyönyörű könyv, ha lelki feltöltődésre vágysz

5 gyönyörű könyv, ha lelki feltöltődésre vágysz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 gyönyörű könyv, ha lelki feltöltődésre vágysz

Ha úgy érzed, hogy új lendületre van szükséged, igényelnél egy kis lelki támogatást és jó hasznát vennéd néhány bölcs gondolatnak, akkor nézz bele ezekbe a csodás könyvekbe.

Hatperces napló

Ezt a könyvet élmény lapozni, nézegetni, egyrészt azért, mert gyönyörű, másrészt pedig azért, mert szívderítően kedves sorokkal köszönti olvasóját a szerző.

A Hatperces napló szeretné, ha hálás lennél minden egyes nap jópár dologért, ami megtörtént veled és ha pozitív megerősítésekkel tennéd boldogabbá magad.

Ez a rózsaszín szépség egy interaktív napló, építő, optimista, vidám, lelkesítő gondolatok tárháza.

Minden oldalon külön helyet kaptak megszívlelendő jótanácsok és idézetek.

Sok hely van arra, hogy az utasításoknak megfelelően kitölts részeket.

Például leírhatod a napi jócselekedeted és felmérheted, hogy miben szeretnél fejlődni.

A Hatperces napló tuti kis ajándék lehet a legjobb barátnődnek is.

Ikigai – Találd meg az élet értelmét

Ezt a vaskos, tömör, képekkel gazdagon illusztrált könyvecskét érdemes többször, többféle napszakban, élethelyzetben kinyitni, olvasni.

A könyv ugyanis az életerőből fakadó örömöt hirdeti.

A japán ikigai olyan életcélt takar, amiben te is örömödet leled és azok is, akik szeretnek, akikhez tartozol.

Az ikigai célja az, hogy felfedezd, miben vagy jó, mi okoz örömet, és mi az, ami hozzátesz valamit a kisebb, azaz családi és nagyobb, akár a munkahelyi közösségedhez.

Az ikigai ok arra, hogy reggel felkelj és elindulj a mindennapos rutinba, megéld a legkisebb csodákat is, értékeld a pozitív visszacsatolásokat.

A szépséges könyv azt üzeni, hogy helyed van a világban és jó, hogy itt vagy.

Jó energiák, jobb élet

Ennek a csinos kis könyvecskének a szerzője, Vex King az Instagram-oldalán megosztott gondolataival vált ismertté.

Ő az élet legfőbb értelmét a szeretetben és az önzetlenségben látja. Vex derűlátó, vidám, kiegyensúlyozott ember, annak ellenére, hogy gyerekkorában családjával sokat kellett nélkülözniük, még otthonuk sem volt évekig.

Könyvében ahhoz ad tanácsokat, hogy hogyan válj önmagad legjobb verziójává. A Jó energiák, jobb élet arra hívja fel a figyelmedet, hogy a gyors megoldások, instant örömforrások helyett légy türelmes és a hosszabb távú nyereségekre összpontosíts.

Egy idézetet választottam ízelítőként a könyvből, ami a hála érzését erősítheti benned:

„Minél többször veszed számba az áldásaidat, annál több áldást kell számba venned.”

Boldogság minden napra

Ha úgy érzed, hogy nagyon elárasztott a munka, túl sok a fel nem dolgozott élmény, hatás, akkor szükséged van egy kis nyugira.

A Boldogság minden napra című könyv szuper ahhoz, hogy rendbe tudd szedni a gondolataidat és kicsit lecsillapítsd a sok kérdést, kételyt magadban. Picit lépj ki a nyüzsgésből és tégy egy belő utazást!

Dr. Elise Bialylew ausztrál orvos és mindfulness szakértő ebben a CD-melléklettel izgalmassá tett könyvében egy hónapnyi önfejlesztő gyakorlatsort válogatott össze. Ha még sosem meditáltál, akkor ezzel a könyvvel elkezdheted.

A gyakorlatok segítségével megbirkózhatsz a nehéz érzelmeiddel, kezelheted a dühödet és a benned felgyúlt feszültségek levezetésére is kapsz tanácsokat. Néhány egészséges recept is megbújik a fejezetek közt.

Azok a dolgok, amiket akkor is szerethetsz, ha tökéletlenek

Ennek a táskába, kis helyen is elférő könyvecskének sajátos vizuális világa van. Egyes idézetek a képekkel együtt működnek igazán. Ha szereted az elgondolkodtató illusztrációkat, akkor imádni fogod Haemin Sunim könyvét.

A buddhista szerzetes meg szeretne tanítani arra, hogy a boldogság és a harmónia nem feltétlen a tökéletességben rejlik.

Mesél az ölelés erejéről, a csalódások kezeléséről és azokról a leckékről, amiket az élet mélypontjai tanítanak meg neked.

.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást