Kikapcsolódás / Szórakozás / Utazás

Mesebeli helyek Budapest közelében: egynapos kirándulási tippek

Mátyás-hegyi kőfejtő

Pilisborosjenői vár

Tudtad, hogy amikor az 1960-as években forgatták az Egri csillagokat, a film kedvéért felépítettek Pilisborosjenő határában egy várat? Várkonyi Zoltán filmrendező választotta ki a mesebeli helyszínt, a rom pedig mai napig egyedi hangulattal tölti be a tájat.

Érdemes ide ellátogatni, hiszen innen tovább lehet haladni a Teve-sziklához és a Köves-bérchez, és akár egy teljes körtúrát le lehet írni. Azt viszont jó, ha tudod, hogy ez a karika körülbelül 10 és fél km hosszú, így egy teljes délutánt érdemes rááldozni.

Mátyás-hegyi kőfejtő

Tökéletes családi program ellátogatni a Mátyás-, és Remete-hegy környékére. Érdemes Fenyőgyöngyéről indulni, ám a Hármas-határhegy helyett a Remete-hegy felé kell tovább haladni.

Egy rövidebb sétát követően érkezünk el a Mátyás-hegyi sziklaüreghez, aminek érdekessége, hogy a bányászok nyomát még ma is meg lehet csodálni. A Pál-völgyi-barlangnál található a nagy kőfejtő, a Mátyás-hegyi-barlang mellett pedig egy titkosabb, rejtettebb barlangra is bukkanhatsz.Érdemes megállni a régi kőfejtő peremén, és megcsodálni a várost, hiszen gyönyörű kilátás nyílik Budapestre.

A Pál-völgyi-barlangba (ami Magyarország leghosszabb barlangrendszere) feltétlenül tegyetek egy kitérőt, tekintve, hogy nyitva áll a látogatók előtt!

Olvastad már?  5 természetközeli, nyüzsgéstől rejtett hely Magyarországon, ahol jót lehet kirándulni

Ördögorom

A Farkasréti temetőtől indul egy izgalmas túraútvonal, amit azoknak javaslunk, akik nem riadnak vissza a fizikailag kicsit megerőltetőbb kirándulásoktól. A sziklásabb, meredekebb úton haladva körülbelül egy óra alatt elérhető a kisvasút, a fogaskerekű, de természetesen tovább is lehet haladni a Normafa felé.

Tökéletes választás egy délutáni túrázáshoz, hiszen néhány óra alatt bejárható a kiépített sétautakon, ráadásul a Sváb-hegyre és a Sas-hegyre is szuper kilátás nyílik. Akár pikniket is érdemes ide szervezni, hiszen több kiépített pihenőhely is van!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2