A mondatok, amiket a legnehezebb kimondani magunknak – pedig felszabadítanának

A mondatok, amiket a legnehezebb kimondani magunknak – pedig felszabadítanának

Címlap / Életmód / Egészség / A mondatok, amiket a legnehezebb kimondani magunknak – pedig felszabadítanának

Néha saját magunknak sem mondjuk ki az igazságot. Kertelünk, szépítünk, csúsztatunk, hogy ne kelljen szembenézni egy régóta fennálló problémával. Azzal csak megnehezíted a dolgod, hogy nem mondod ki a vágyaid és nem mersz szembenézni a valósággal. Öntsd szavakba azokat a gondolatokat, amiket már régóta elhallgatsz magadban. 

Nem vagyok hajlandó ezt tovább eltűrni

Csak akkor vagy képes változásra, ha nem rettensz meg a felismerésektől. Nézz mélyen magadba és ne félj érvényesíteni az érdekeidet! Légy őszinte magadhoz! Hányszor merült már fel benned, hogy utálod a munkád, hogy a főnököd csúnyán bánik veled? Boldogtalanul élsz a kapcsolatodban? Valami nincs rendben az egészségeddel? Túlságosan elhagytad magad? 

Vizsgáld meg a dolgaid és mondd ki bátran, hogy mit nem vagy hajlandó tovább eltűrni! Ha hajlandó vagy megbékélni a rossz főnökkel és az utálatos munkával, netán a lelkileg nem kielégítő kapcsolatoddal, akkor minden marad a régiben. Ha azonban kimondod, hogy mit nem vagy hajlandó tovább eltűrni, akkor már készen állsz a megoldás felé venni az irányt.

Nem félek bevallani magamnak, hogy rosszul döntöttem

Néha hosszú évekig képesek vagyunk becsapni magunkat, és azt hajtogatni, hogy jól van ez így. Voltál már olyan helyzetben, hogy a legjobb barátnőd kimondott helyetted valamit, amit már régóta be kellett volna magadnak vallanod? 

Előfordul és nem szégyen belátni például azt, hogy nem a megfelelő pasi mellett kötöttél ki, nem azt a munkalehetőséget választottad, ami hosszabb távon kielégítenie, vagy éppen rossz pénzügyi döntéseid voltak.

Ha nem fész bevallani magadnak, hogy rosszul döntöttél, fel is lélegezhetsz végre, mert nem kell tovább bűnbakokat keresned. Ha kimondod a felismert igazságot, sokkal keményebben leteperhet a valóság, de ugyanakkor végre elkezdhetsz megoldási stratégiákon agyalni. A struccpolitika, a homokba dugott fej nem hoz boldogságot, szebb, tartalmasabb jövőt! 

Ezt meg kell tennem magamért

A halogatás sokszor a vérpezsdítően izgalmas dologok elől is eltorlaszolja az utadat. Új kalandok, új ismeretségek, nagy váltások elől is eltakarhatod a kilátást a dolgok elodázásával. 

Ha végignézel magadon és nem érzed kellően fittnek, harmonikusnak, egészségesnek magadat, akkor lépj! Mondd ki, hogy mit kell megtenned magadért! Megérdemled, hogy néha te kerülj a középpontba, a saját óhajaidnak igenis létjogosultsága van. 

Nem elég ábrándozni, cselekedni is kell

Biztos gyakran te is hosszan ábrándozol egy-egy remek élmény átéléséről, de közben nem teszel érte semmit. Az álmodozásnak is megvan a szépsége, de kézzel fogható, szemmel látható eredmények a munkából, a küzdelemből, az utánajárásból lesznek.

Néha fel kell magadat rázni az álmodozásból. Ha vizualizálsz egy kellemes élményt, az hasznos és jót tesz a léleknek, de ahhoz, hogy ezt valóban át is élhesd, cselekedned kell. Vágj bele minél több lélekemelő kalandba! 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást