Mondatok, amelyeket egy nő sem akar hallani – ezek téged is kiakasztanának

Mondatok, amelyeket egy nő sem akar hallani – ezek téged is kiakasztanának

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Mondatok, amelyeket egy nő sem akar hallani – ezek téged is kiakasztanának

Te is biztosan tudnál kapásból felsorolni olyan mondatokat, amelyeket utálsz hallani. Olyanokra gondolunk, amelyek egyáltalán nem igazak, ráadásul csupa általánosítások, amelyek a nőiességedet sértik. A következő kijelentések és kérdések bizonyára ismerősek lesznek számodra. Bennünket garantáltan ki lehet akasztani ezekkel…

„Még mindig éhes vagy?”

Vajon miért gondolják azt a férfiak, hogy annyit eszünk, mint egy madár? Ha nagyon éhesek vagyunk, ugyanúgy meg tudunk enni egy hatalmas nagy gyrostálat vagy egy egész pizzát, mint ők.

Rendben, néha ránk fér egy kis méregtelenítő kúra vagy egy diéta, de hadd döntsük már el, hogy mikor mennyit eszünk!

Arról nem is beszélve, hogy mi is emberek vagyunk és szeretünk enni.

Elismerjük, hogy ami finom, az finom!

„Ez nem volt túl nőies…”

Attól, hogy nők vagyunk, miért kellene mindig úrihölgyként viselkednünk?

Természetesen tudjuk, hol van az illendőség határa, de például miért ne nézhetnénk a foci vb meccseit kiabálva, sörrel a kezünkben vagy járkálhatnánk otthon az ezeréves, kopott, de kényelmes ruháinkban, ha épp ahhoz van kedvünk?

Az a fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és ne foglalkozzunk mások kellemetlen megjegyzéseivel.

„Persze, mert nő vagy!”

Ez meg miféle általánosítás? Sajnos a mai napig vannak olyan területek, ahol hátrány, ha az ember nőnek születik.

Jól tudjuk, hogy bizonyos munkakörökben még ma is kevesebbet keresünk ugyanazzal a munkával, mint a férfiak.

Az azonban, hogy nők vagyunk, semmiképp nem elfogadható érvelés vagy magyarázat.

Bármi is legyen a szándéka az illetőnek ezzel a mondattal, akár direkt vagy nem direkt mondta, csak azt érezteti velünk, hogy hátrányos helyzetben vagyunk és lenéz bennünket.

„Menstruálsz?”

Ez az egyik legotrombább mondat, ami egy férfi száját elhagyhatja. Az illető valószínűleg fel sem fogja, hogy mit mondott, hiszen ő soha nem tudja meg, mit élünk át hónapról hónapra több napon keresztül.

Amellett, hogy a menstruáció fájdalommal és kellemetlenséggel jár, még a hangulatunkat is befolyásolja, és ilyenkor akaratunkon kívül olyat mondunk, amit egyébként nem tennénk.

Ez azonban nem ok az általánosításra, mégis hogy meri egy külső szemlélő erre fogni azt, ha olyat teszünk vagy mondunk, ami neki nem tetszik?

Ezzel a mondattal egy csapásra porba tiporja az érveinket és képtelen azt elfogadni, hogy nekünk is lehet rossz napunk azokon a bizonyos napokon kívül is…

„Csak ülj ide és nézz szépen!”

Hogy micsoda?! Ez a mondat nem csoda, ha felháborít bennünket, nőket, hiszen azt sugallja, mintha más feladatunk nem is lenne az életben, csak a mosolygás és a csinos öltözködés.

Azt gondolja az illető, hogy üresfejűek vagyunk és másra nem is vagyunk képesek, csak a külsőnkkel hódítani?

Az rendben van, hogy sokszor be kell vetnünk apró trükköket annak érdekében, hogy meghódítsuk a kiszemeltünket, de ez a mondat akkor is megalázó.

„Ez nem nőnek való hely”

Egy újabb általánosítás, amit rossz néven veszünk. Attól, hogy nők vagyunk, nem vagyunk elkényeztetve, nem csupa mosoly az életünk, mi magunk is szembesülünk az élet nehézségeivel, kőkemény dolgokkal.

Nem kell bennünket pátyolgatni! Természetesen jól esik, ha védelmezni szeretnének bennünket, sőt ezt el is várjuk a párunktól, de mi döntünk arról, hogy mit csinálunk, mit szeretnénk kipróbálni és hova mennénk el szívesen.

Előfordul, hogy nőként elmegyünk egy bokszmeccsre vagy elkísérjük párunkat horgászni.

Egyik sem nőies tevékenység, mégis miért ne próbálhatnánk ki ezeket?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást