Mókás és aranyos házi növényültetési ötletek

Mókás és aranyos házi növényültetési ötletek

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Mókás és aranyos házi növényültetési ötletek

A nagyobb cserepes virágok mellett érdemes néhány kisebb növényt is ültetned, hiszen ahelyett, hogy ezeket beletennéd egy kaspóba, sokkal dekoratívabb módokon is elrendezheted, így szép és egyedi lakásdekorációid is lehetnek majd. Mutatunk néhány gyönyörű megoldást a pici növények ültetéséhez, hogy te is meríthess belőle ötletet.

Pasztellpolc

Egy vékony falemezből egy fehér kötél segítségével készíthetsz egy függőpolcot, amelyre sorba tudod ültetni a növényeidet.

Ehhez kisebb pasztellszínű poharakra vagy minikaspókra lesz szükséged, amelyekbe virágföld és kavics segítségével kell beültetned a növényeket.

Attól függően válasz naposabb vagy árnyékosabb helyet a függőpolcodnak, hogy milyen típusú növényeket teszel rá.

Kagylós függők

Remek célt szolgálnak ültetésre is a tengerparti nyaralás során begyűjtött kagylók és csigaházak. Ezeket tisztítsd ki, és ha nem tetszik a színűk, fesd át őket fehér akrilfestékkel.

Ragasztópisztoly segítségével minden kagyló és csiga tetejére ragasztanod kell egy madzagot, hogy így fel tudd majd akasztani őket.

Ezután jöhet a virágföld és a palánták a kagylókba, és már csak ki kell függesztened őket: remek hely lehet, ha nagyobb szobanövények fölé lógatod be az új ültetőidet, de jól mutatnak majd az ablakba akasztva is.

Dinoszaurusz erdő

A régi, műanyagból készült dinoszaurusz figurákból csodás ültetőd lehet, ha kifúród ezeket, lefested metálfényű akrilfestékkel vagy festékspray-vel, és feltöltöd a belsejüket virágfölddel.

Ha nem tetszenek annyira a dinoszauruszok, akár régi szafari állatos figurákkal is készíthetsz hasonló növényültetőket: ebben az esetben használj főként aranyszínű festéket a figurákhoz, és ragassz rájuk strasszokat, gyöngyöket is, így igazi kis keleti stílusú díszeket kaphatsz.

Üveggömbök

Az üveggömbök nem csak a karácsonyfán mutatnak jól, hiszen ha olyat vásárolsz belőlük, amelyeken van egy nyílás is, remek ültetői lesznek a pozsgásoknak, kaktuszoknak.

Ezeket a növényeket kaktuszföldbe vagy homokba is ültetheted, amelyre egy vékony, kavicsos réteget is tehetsz.

A gömböket hasonlóan akasztgasd fel növények fölé vagy az ablakba, mint a kagylós megoldásnál javasoltuk.

Terrárium a borospohárban

Egy szép, öblös vörösboros pohár remek célt szolgálhat mint beültethető terrárium. Ehhez földet, homokot és apró kavicsot kell rétegezned a pohárban, hogy jól is mutasson, és a növények is jól érezzék magukat benne.

Apró palántákat, pozsgás növénykéket tudsz benne elhelyezni, így olyan lesz az összhatás, mint egy üvegbe zárt, apró méretű erdő.

Néhány nagyobb kaviccsal vagy akár apró, fából, agyagból készült figurával még szebbé és egyedibbé teheted az összképet.

Ültethető herkentyűk

Ha hosszú szárú, fűhatású növényeket szeretnél beültetni, nagyon mókásan és dekoratívan fognak kinézni, ha medúza, tintahal és polip alakú kerámiákban rendezed majd el őket.

Ha nem tudsz hasonlót vásárolni, akár magadnak is elkészítheted ezeket a herkentyűket kisüthető gyurma vagy sólisztgyurma segítségével, amelyet sütés vagy száradás után ki is lehet festeni.

Ha beültetted a kis tengeri állataidat, néhány damil segítségével akaszd fel őket olyan helyre, ami nem túl szeles, nehogy a légmozgás miatt bajuk essen.

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást