4 mini sajttorta recept, aminek ott a helye a gyűjteményedben

4 mini sajttorta recept, aminek ott a helye a gyűjteményedben

Címlap / Életmód / 4 mini sajttorta recept, aminek ott a helye a gyűjteményedben

A sajttorta – bár elsőre biztosan neked is furcsán hangzott – egyszerűen isteni találmány. Belül krémes, alul ropog, és szinte minden gyümölccsel isteni. Most elhoztunk neked 4 olyan receptet, aminek biztosan nem fogsz tudni ellenállni. Felkészültél?

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Sós-karamellás mini sajttorta

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál mandulapehely,
  • 200 g barnacukor,
  • 3 evőkanál szójaszósz,
  • 100 g porcukor,
  • 300 ml tejszín,
  • 500 g Philadelphia krémsajt,
  • 180 g vaj,
  • 200 g keksz.

Elkészítés:

Törd kis darabokra a kekszet, olvassz fel 100 g vajat, majd dolgozd össze a kekszdarabokkal és egy evőkanál szójaszósszal. Ha mini sajttortákat szeretnél, akkor kis hőálló edényekben oszlasd el a kekszes vajas masszát, majd jöhet a töltelék összeállítása. Ehhez keverd össze a porcukrot és a sajtkrémet, majd egy evőkanál szójaszószt. Ehhez add hozzá a tejszín kétharmadát (200 ml-t), majd addig kevergesd, amíg szép, sima állagot nem kapsz. Ez jöhet a kekszes alapokra, majd az összes kis mini sajttorta a hűtőbe, körülbelül 6-8 órára. Már csak a karamell elkészítése van hátra, amihez lassú tűzön keverd össze a barnacukrot 2 kanál vízzel, majd a végén adj hozzá 80 g vajat. Ha már szépen összeállt, akkor a tűzről levéve vegyítsd hozzá az utolsó kanál szójaszószt és a maradék tejszínt, majd keverd szép egyenletesre. Ez a csodás karamella mehet a hűtőből kivett minitortákra, a tetejét pedig díszítheted mandulapelyhekkel.

Oldalak: 1 2 3 4 5

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/5
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!