A sajttorta – bár elsőre biztosan neked is furcsán hangzott – egyszerűen isteni találmány. Belül krémes, alul ropog, és szinte minden gyümölccsel isteni. Most elhoztunk neked 4 olyan receptet, aminek biztosan nem fogsz tudni ellenállni. Felkészültél?
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Sós-karamellás mini sajttorta
Hozzávalók:
- 1 evőkanál mandulapehely,
- 200 g barnacukor,
- 3 evőkanál szójaszósz,
- 100 g porcukor,
- 300 ml tejszín,
- 500 g Philadelphia krémsajt,
- 180 g vaj,
- 200 g keksz.
Elkészítés:
Törd kis darabokra a kekszet, olvassz fel 100 g vajat, majd dolgozd össze a kekszdarabokkal és egy evőkanál szójaszósszal. Ha mini sajttortákat szeretnél, akkor kis hőálló edényekben oszlasd el a kekszes vajas masszát, majd jöhet a töltelék összeállítása. Ehhez keverd össze a porcukrot és a sajtkrémet, majd egy evőkanál szójaszószt. Ehhez add hozzá a tejszín kétharmadát (200 ml-t), majd addig kevergesd, amíg szép, sima állagot nem kapsz. Ez jöhet a kekszes alapokra, majd az összes kis mini sajttorta a hűtőbe, körülbelül 6-8 órára. Már csak a karamell elkészítése van hátra, amihez lassú tűzön keverd össze a barnacukrot 2 kanál vízzel, majd a végén adj hozzá 80 g vajat. Ha már szépen összeállt, akkor a tűzről levéve vegyítsd hozzá az utolsó kanál szójaszószt és a maradék tejszínt, majd keverd szép egyenletesre. Ez a csodás karamella mehet a hűtőből kivett minitortákra, a tetejét pedig díszítheted mandulapelyhekkel.