Mindennek megvan az ideje és az oka! Ismerd fel, és az életed sokkal könnyebbé válik

Mindennek megvan az ideje és az oka! Ismerd fel, és az életed sokkal könnyebbé válik

Címlap / Életmód / Egészség / Mindennek megvan az ideje és az oka! Ismerd fel, és az életed sokkal könnyebbé válik

„Mindennek rendelt ideje van és ideje van az ég alatt minden akaratnak.” Gyakran hallottam édesapámtól ezt az intést, és sokszor nehéz volt elfogadni, hogy nem minden akkor történik, amikor én szeretném. Felnőttként azonban igyekszem az időzítés minden apró összetevőjére figyelni, és a magam hasznára fordítani.

A tökéletes időzítés tudományos titkairól könyvet is írtak, amiből kiderül, mikor ideális az idő arra, hogy felmondjunk, kipróbáljuk magunkat egy új területen, vagy megházasodjunk. Daniel Pink, a „Mikor? – A tökéletes időzítés tudományos titkai” című könyvében azt mondja, az időzítés hatással van a termelékenységre és végül a sikerünkre is. Kutatásaiban felfedezte, hogy okosabbak, gyorsabbak és sokkal kreatívabbak vagyunk a nap bizonyos szakaszaiban.

Az időzítés valójában a megengedés művészete: ahelyett, hogy a saját magad által kreált időpontokhoz ragaszkodnál, ami szinte előírja, hogy minek mikor kellene történnie az életedben, érdemesebb azokhoz a lehetőségekhez igazítani az életed, amelyek felkínálják magukat az utadon.

Ami egyik nap működik, talán a másik nap nem megy, és ilyenkor fölösleges a különböző erőkkel szembemenni, sokkal okosabb dolog elengendni őket, és akkor meglovagolni majd, ha lehetőség adódik rá.

Vajon miért van az, hogy egyszer csak olyan könnyedén sikerül az, ami korábban, többszöri próbálkozásra sem ment? Ennek is az időzítés a kulcsa: ahhoz, hogy a tökéletes időpontot megtaláljuk rá, az intuíciónknak kell jól működnie. Nem elég tudatosan gondolkozni ahhoz, hogy az életünk alapvető döntéseit meghozzuk.

A legnagyobb vállalatvezetők életrajzát elolvasva a napnál is világosabb, hogy a megérzéseikre hallgattak, amikor a vállalkozásukra vonatkozó legfontosabb döntéseiket meghozták.

Felismerték a lehetőséget, és akkor éltek vele, amikor eléjük sodródott.

Ha el tudod fogadni, hogy az univerzum támogat, rájössz, hogy a terveid azért nem sikerülnek mindig, mert épp nincs itt az ideje, és mielőtt a számításaid bejönnének, talán másra van szükséged. Ebből a nézőpontból nézve tehát az időzítés valójában az életutadat egyengeti.

Vajon te hogy érzel? Elfogadható-e számodra az, hogy minden akkor és úgy történik, ahogy történnie kell, vagy mindennek te szeretnéd megmondani a pontos idejét, és nehéz elfogadni, ha valami nem a számításaid szerint alakul?

A nagy szerelem megtapasztalásáig többeknek kellett csalódniuk a párkapcsolatukban, mire sikeresen megtalálták az igazit. Az időzítés legfőbb szerepe itt is a rendezés: az események előbb-utóbb a helyükre kerülnek az életben, és idővel te is rájössz, hogy minek mi volt a szerepe a láncolatban, ha visszatekintesz az életedre.

Vajon hogyan használhatnánk ki még jobban az időzítés lényegét az életben?

  1. Értékeld az élet természetes ritmusát. Nem kell semmit erőltetni, inkább ismerd fel, hogy az érzelmeid irányítják a cselekedeteidet, és ne állj ellen, ha itt az idő!
  2. Figyeld meg magad, és ismerd meg a saját ritmusodat.
  3. Ne rágódj a múlton, ugyanis a megtörtént dolgokon már úgysem tudsz változtatni. Tanulj a hibáidból, hogy fejlődhess általuk!
  4. Nagy döntések előtt állj meg egy kicsit, és próbáld meg kívülről szemlélni az életedet. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy milyen döntés segíthet a célod elérésében!
  5. Légy rugalmas! Lehet, hogy nem alakul minden a terveid és az elvárásaid szerint, de jusson eszedbe, hogy mindez talán csak azt jelenti, hogy még nincs itt az ideje.

Kép forrása: isorepublic.com

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!