Ha alaposabban megnézed az élelmiszerboltokban a különféle csomagolt halakat, akkor jó néhány zacskóján találkozhatsz a „HalPéntek” kifejezéssel. Ez egy igazán nemes kezdeményezés eredménye, amely arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy mennyi pozitív tulajdonsága is van valójában a halaknak, és miért olyan jó döntés, ha hetente legalább egyszer a tányérunkra kerül. De tényleg, miért? Az igazság az, hogy jó néhány nyomós oka van.
2/5 Magas fehérjetartalmú és alakbarát étel
A hal kiváló lehetőség arra, hogy növeld a fehérjebeviteledet, közben pedig kevesebb kedvezőtlen zsírforrást tartalmaz, mint jó néhány másik fehérjeforrás (például a vörös hús). Többek közt ezért is fontos része a világ egyik legegészségesebb étrendjének tartott mediterrán étrendnek.
Sőt, viszonylag alacsony a kalóriatartalma is sok más fehérjeforráshoz képest, így ha fogyni szeretnél, vagy egyszerűen csak vigyázni az alakodra, akkor is jó választás lehet. Arra viszont ebben az esetben is figyelj, hogy minél egészségesebb verzióban, például párolva, grillezve vagy salátához keverve fogyaszd, a bő olajban sült verziókat pedig legalább többségében próbáld meg elkerülni.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!