Minden kapcsolatnak négy fázisa van – Ti melyiknél tartotok?

Minden kapcsolatnak négy fázisa van – Ti melyiknél tartotok?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Minden kapcsolatnak négy fázisa van – Ti melyiknél tartotok? / 2. oldal

3. Krízis

Ebben a fázisban nagyon sokan szakítanak, a közös jövőre nézve itt rengeteg minden eldől. Ez az a bizonyos sorsdöntő hetedik (vagy sokszor ötödik) év időszaka.

Minden kapcsolatnak van egy szakasza, amikor a felek elkezdenek kicsit távolodni egymástól. Ahogy öregszünk, változunk, és előfordul, hogy bizony más irányba, így útjaink elválnak.

Sok párnak a gyerekvállalás jelent válaszutat, ami vagy megerősíti, vagy szétrombolja kapcsolatukat. Mindenesetre a krízishelyzetet meg kell tudnunk beszélni választottunkkal, és itt eldől, hogy együtt vagy külön megyünk tovább.

4. A mély összetartozás fázisa

Itt már a felek jól ismerik egymást, túl vannak boldog és nehezebb időszakokon egyaránt. Mindketten elköteleződtek a közös jövő mellett, biztonságban érzik magukat egymással. Ez a nyugodt, megállapodott boldogság időszaka. Ez a fázis nagyon sokáig tarthat – ha szerencsések vagyunk, akkor örökké. De erre sajnos nincsen garancia, ahogy biztos recept sem.

A kutatók abban egyetértenek, hogy nem szabad hagyni, hogy a kapcsolat ellaposodjon. A hosszú, boldog kapcsolatban élő párok közül is szinte mindenki azt mondja, az a titkuk, hogy aktívak, sok közös programot szerveznek és igyekeznek mindig újítani egy kicsit. Egy izgalmas új sport, vagy egy közös egzotikus utazás, tehát a közös új élmények és kihívások azok, amikkel elkerülhetjük a hétköznapokba való beleszürkülést. Egy jó kapcsolatban egymást emeljük, és ha ez folyamatosan sikerül – ahogy a mesében mondják –, boldogan élhetünk, amíg meg nem halunk.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást