Minden kapcsolatnak négy fázisa van – Ti melyiknél tartotok?

Minden kapcsolatnak négy fázisa van – Ti melyiknél tartotok?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Minden kapcsolatnak négy fázisa van – Ti melyiknél tartotok?

1. Eufória

Más néven a rózsaszín köd, ugye mindenkinek ismerős? Ebben a kezdeti, csodálatos fázisban szerelmünk hibáit nem látjuk, ő életünk középpontja, mindent elnézünk és megbocsátunk neki.

A másikat látjuk a legszebb, legjobb embernek a világon és semmi negatívum nem hatol át ezen a rózsaszín szemüvegen. Ilyenkor – számunkra legalábbis – csiripelnek a madarak, kék az ég és mindenkivel kedvesebbek vagyunk, mivel a föld felett lebegünk a boldogságtól.

Azt kívánjuk, bárcsak örökké tartana ez az állapot, de sajnos a tudósok szerint – mivel ez nem más, mint a hormonok tombolása az agyban – mindössze hat hónapig, vagy szerencsés esetben maximum két évig élvezhetjük az idillt.

2. A korai kötődés fázisa

A kezdeti eufória után még mindig egy kis biokémia következik, hiszen továbbra is a hormonjaink dolgoznak, csak nem a dopamin, hanem a vasopressin és az oxytocin, amelyek az összetartozás érzését erősítik. Utóbbit ezért nevezik sokan boldogsághormonnak. Ebben a fázisban már tudunk rendesen aludni, nem gondolunk a nap minden percében kedvesünkre és kezdjük visszavenni életünk felett az irányítást.

Jobban megismerjük egymást, visszatérünk a hétköznapokba, szerelmünk gazdagabbá válik. Már vannak közös élményeink, és érzelmeink kezdenek egyre jobban elmélyülni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást