Minden este százszor? – Így válassz jól hajkefét + lelőhelyek

Minden este százszor? – Így válassz jól hajkefét + lelőhelyek

Címlap / Stílus / Minden este százszor? – Így válassz jól hajkefét + lelőhelyek

Dédnagymamáink, nagyanyáink arra esküdtek, hogy a szép, egészséges haj titka az, hogy a hajkefét százszor végig kell húzni a haj teljes hosszán, minden áldott este. Ezzel eltávolították a napközben a hajszálakra tapadt szennyeződéseket, port. Stimulálták a fejbőrt is, ami segített enyhíteni a fáradtságon, fokozta a vérkeringést, így pihentetőbb lehetett az alvás. A haj kefélése valóban jót tesz a hajnak, ám nem mindegy, hogy azt milyen hajkefével csinálják. 

Fontos, hogy milyen anyagból készült

A legjobbak a természetes anyagból készült hajkefék, ezekkel tényleg nagyon szép eredményt lehet elérni. Ugyanakkor nem mindenhez valók a természetes sörték. 

  • Műanyag: Könnyű vele bánni, egyszerű tisztítani. Jó bontókefék készülnek műanyag sörtével. Kicsit elektrosztatikussá válhat a hajad tőle. A fejbőrt is hatékonyan masszírozzák az ilyen kefék, ugyanis a sörték végén van egy apró műanyag golyó, így nem okoz sérülést.
  • Fa: Gyakorlott hajkefe-használóknak ajánlott. A kemény anyag ugyanis tépheti a hajat és roncsolhatja a hajszálakat. Persze, csak akkor, ha nem jól használják. Jó bontókefe a fasörtéjű hajkefe. A hajad szép, fényes lesz, ha használod, és nem is töltődik fel.
  • Vaddisznószőr: A legjobb választás akkor, ha a hajad száraz. A vaddisznósörtével készült hajkefe ugyanis olyan kíméletes, hogy még a száraz hajat is óvja, így az nem töredezik majd. Érdemes gyakran tisztítani, hogy sokáig megőrizze épségét.
  • Nylon: Hasonló hatást lehet elérni vele, mint a vaddisznósörtével, csak sokkal olcsóbb. A hajat feltölti elektromossággal, ezért sokan nem szeretik.
istockphoto

Fontos tisztítani

Ha a hajkefédben nagyon sok hajszál gyűlik össze, akkor nem tudod majd hatékonyan használni. A haj mellett beletapadhatnak szennyeződések is, így nem jó, ha nagyon sokáig használod úgy, hogy nem tisztítod ki. Ajánlott hetente-kéthetente egyszer egy alapos, szappanos-vizes átmosást is csinálni, hogy a sörtékre tapadt zsírt is el tudd távolítani.  

Lássuk, milyen hajkefék közül választhatsz!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»