A dietetikus, aki mikrozöldeket nevel otthon – Hogyan hatnak a testünkre?

A dietetikus, aki mikrozöldeket nevel otthon – Hogyan hatnak a testünkre?

Címlap / Életmód / Egészség / A dietetikus, aki mikrozöldeket nevel otthon – Hogyan hatnak a testünkre?

A mikrozöldek igazi szuperélelmiszerek, vagyis gazdagok természetes tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, és az egészségünkre is jótékonyak. Személy szerint elsőként a kétgyermekes dietetikus anyukánál, Vásoly-Dékei Zóránál találkoztam velük, és hamar megragadt bennem, milyen fontos részei lehetnek ezek az apró növények a táplálkozásunknak.

Az otthoni termesztésük nemcsak az étrendünk változatosabbá tétele miatt lehet hasznos, de az ültetésük és a gondozásuk családi programnak is kiváló. Hogy mi mindent érdemes még tudni róluk, és hogyan termeszthetőek otthon, arról szakértői szemmel Zóra mesélt.

A mikrozöldek fellhasználása
Svetllana_Cherruty/depositphotos.com

Mik is pontosan a mikrozöldek? 

A mikrozöldeket nem véletlenül tartják szuperélelmiszereknek. Olyan fiatal növényi hajtások, melyek koncentráltan tartalmazzák az adott “felnőtt” növényre jellemző ízt és tápanyagtartalmat. Otthoni körülmények között is termeszthetőek, ráadásul az egész év folyamán. A mutatós végeredmény pedig nem csak a konyhaablaknak áll jól, hanem az egész testünknek kedvez. 

Miért érdemes beilleszteni ezeket a növényeket az étrendünkbe? 

A mikrozöldekben megvan minden olyan mikrotápanyag (vitamin és ásványi anyag) és enzim ami az érett zöldségben, fűszernövényben található, azonban annál nagyobb mennyiségben, koncentráltan. Jó forrásaik különösképpen a C-vitaminnak. Rendszeres és változatos fogyasztásukkal könnyedén fedezhető a szervezet mikrotápanyag szükséglete.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást