A koronavírus alatt az asztrológia a reneszánszát éli – Miért is?

A koronavírus alatt az asztrológia a reneszánszát éli – Miért is?

Címlap / Hírek / A koronavírus alatt az asztrológia a reneszánszát éli – Miért is?

A BBC cikke szerint az asztrológia egyébként is egyfajta reneszánszát élte a járványt megelőző években, amikor a horoszkópos applikációk megjelentek, és egyre több fiatal töltötte azokat le az okostelefonjára. A világjárvány azonban végképp meghozta az áttörést.

A Google Trends szerint a „születési diagram” és az „asztrológia” keresőszavak 2020-ban öt éves csúcsot döntöttek. Sokkal többen gépelték be őket a keresőmezőbe, mint a korábbi években bármikor. Számos hivatásos asztrológus is beszámolt arról, hogy a lezárások ideje alatt az üzletük fellendült.

A TikTok, ami az aktív felhasználók tekintetében az év leggyorsabban növekvő alkalmazása, egy teljesen új generációnak mutatta be a zodiákus fogalomrendszert. Az asztrológiai témájú accountjai pedig internetes celebritások lettek. A csillagjósok legújabb sztárjai a közösségi médiából kerültek ki: fiatalok, izgalmasak, változatosak és modernek, megdöntve számos sztereotípiát az asztrológusokkal kapcsolatban.

De miért éppen most járt újra csúcsra a csillagjóslás?

“Szerintem az emberek kétségbeesetten próbálnak valami értelmet, mintát vagy jelentést találni, ahogyan a kiutat is keresik a mostani helyzetből. Tudni akarják, hogy nem ragadtunk bele ebbe a pillanatba” – mondja Caroline Goldstein (28), New York-i író a BBC-nek.

„És az asztrológia eredendően követi a bolygók ciklusait, tehát ha megnézed az asztrológiát, látod, hogy hasonló minták történtek a múltban is. Minden pillanat egyedülálló, de mindig van precedens a történésekre. Azt hiszem, ez minden bizonnyal megnyugtatást jelent számomra” – teszi hozzá.

A Pew Research Center szerint az amerikai ezredfordulós generáció több mint 60%-a hisz a New Age szellemiségében. Az előző generációkhoz képest kisebb a valószínűsége, hogy ennek a csoportnak a tagjai hisznek istenben, vagy életükben fontos szerepet tölt be a vallás.

Egyesek számára ezek az alternatív rendszerek a korábbi vallásosság után maradt űr kitöltésére szolgálhatnak. „Az asztrológiát hagyományosan mind a tudomány, mind a legtöbb nagy vallás, például a kereszténység elutasítja. Így furcsa helyet jelöl ki számára a társadalomban. Nem teljesen vallásos, és nem is teljesen tudományos elköteleződésű” – mondja Chris Brennan, Colorado állambeli denver asztrológusa Az Asztrológia Podcastban.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást